Vjekoslav Prebeg

Hrvatski plaćenik koga su zarobili Rusi: Dobro sam, hrane me, spavam na krevetu

  • Извор: Курир
  • 08.05.2022. 20:00

Zagrepčanin Vjekoslav Prebeg (40), koji je zarobljen od strane ruskih snaga tokom borbi u Mariupolju u Ukrajini, poslao je video poruku svojoj porodici u kojoj je otkrio kako je i kako se Rusi odnose prema njemu.

- Dobro sam, hrane me, nisam žedan, nisam na hladnome, toplo mi je, spavam na krevetu. I generalno, zasad je sve u redu i nemojte se brinuti. Živ sam i nadam se da će tako i ostati - kazao je u videu hrvatski plaćenik, prenosi zagrebački Jutranji list.

Jutarnji list je do ovog ekskluzivnog video zapisa došao pošto je kontaktirao ruskog novinara Romana Kosareva, koji je pričao s Prebegom za rusku državnu televiziju RT.

Novinar Kosarev kazao je da zasad ne može ništa više reći o zarobljenom Hrvatu bez odobrenja pres službe, ali je dodao da je snimio video u kojem je poruka za njegovu porodicu, pa je Jutarnjem listu proslijedio taj snimak u kojem Prebeg, kako zaključuju, "prilično bojažljivo govori da je zasad dobro".

Vjekoslav Prebeg, u razgovoru za RT je rekao da je bio vojnik u ukrajinskoj brigadi marinaca koja se skrivala u Mariupolju i tvrdi kako su njega i još nekoliko drugih boraca Rusi zarobili tokom pokušaja bjekstva iz opkoljenog grada.



  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.