Indonezija

Identifikovan težak hepatitis nepoznatog porekla

  • Извор: Б92
  • 09.05.2022. 12:58

Indonezija je identifikovala 15 slučajeva teškog hepatitisa nepoznatog porjekla nakon što su prijavljena tri smrtna slučaja među djecom.

To je rekao ministar zdravlja zemlje Budi Gunadi Sadikin na brifingu za novinare.

Svjetska zdravstvena organizacija saopštila je prošle nedjelje da je primila izvještaje o najmanje 228 slučajeva dječjeg hepatitisa ili upale jetre u 20 zemalja, prenosi Rojters. Ministar Budi je rekao da je u Indoneziji otkriveno 15 slučajeva otkako je nedavno pokrenuta istragu o bolesti, dodajući da vlasti nisu utvrdile šta izazviva ovu bolest.

On nije ni potvrdio da li je svih 15 otkrivenih slučajeva potvrđeno kod djece niti na kakvom su liječenju bolesnici.

Portparol ministarstva zdravlja nije odmah odgovorio na zahtjev za komentar.

Neki zdravstveni stručnjaci povezuju ovu bolest sa infekcijom od neke vrste adenovirusa, porodicom uobičajenih virusa koji mogu izazvati simptome slične gripu ili gastrointestinalne simptome.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?