Иран опасно пријети: Смрт Израелу

  • Извор: Индекс
  • 17.10.2023. 15:27

Ирански врховни вођа ајатолах Али Хамнеи рекао је да "геноцид" над Палестинцима у Појасу Газе мора "одмах" престати, објавила је државна телевизија дан прије него што амерички предсједник Џо Бајден треба посјетити Израел.

Израел је обећао да ће уништити покрет Хамас, који ужива подршку Техерана и који влада Газом, након што су припадници Хамаса упали у Израел 7. октобра убивши 1300 људи, углавном цивила, у најсмртоноснијем дану у 75-годишњој историји земље.

"Нико се не може супротставити муслиманима и снагама отпора ако се злочини ционистичког режима над Палестинцима наставе... бомбардовање Газе мора одмах престати", рекао је Хамнеи групи студената у Техерану.

Двоје дјеце побјегло из вртића

Двоје дјеце побјегло из вртића

"Свијет свједочи геноциду ционистичког режима над Палестинцима у Гази", рекао је уз повике: "Смрт Израелу!"

"Морамо одговорити, морамо реагирати на оно што се догађа у Гази", рекао је Хаменеи додајући да би израелским званичницима требало судити за њихове "злочине против Палестинаца у Гази".

Израел је бомбардовао Појас Газе у ваздушним нападима у којима је убијено више од 2800 Палестинаца, од којих су четвртина д‌јеца, а отприлике половица од 2.3 милиона становника Газе морала је напустити своје домове.

Болио га зуб, пет дана касније пронађен мртав: Сада откривен узрок

Болио га зуб, пет дана касније пронађен мртав: Сада откривен узрок

Израелске власти наметнуле су потпуну блокаду енклаве блокирајући храну, гориво и медицинске залихе, којих убрзано нестаје.

Израел ће се суочити с још једним ударним валом отпора ако његова "звјерства" не престану у Гази, цитирали су замјеника команданта иранске Револуционарне гарде ирански државни медији. "Удари фронта отпора против ционистичког режима (Израела) наставиће се све док се овај канцерогени тумор не искоријени с карте свијета", рекао је Али Фадави.

"Још један ударни вал је на путу ако Израел не оконча злочине у Гази", упозорио је.

Познаника убо чакијом у грудни кош: Дугом трећа оптужница за 18 мјесеци

Познаника убо чакијом у грудни кош: Дугом трећа оптужница за 18 мјесеци


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.