ОЈТ Источно Сарајево

Познаника убо чакијом у грудни кош: Дугом трећа оптужница за 18 мјесеци

Окружно јавно тужилаштво у Источном Сарајеву подигло је оптужницу против Алије Мујића званог Дуги (29) због наношења тешких повреда М.Ђ. кога је чакијом убо у грудни кош!

Напад се догодио 28. августа 2020. године у стану који користи П.М. у улици Академика Петра Мандић у Источној Илиџи.

"Након свађе и физичког сукоба оптужени је, у намјери да га тешко повриједи, напао М.Ђ. и ножем на преклапање нанио му тешку повреду грудног коша, односно убодну рану, са изливом зрака у лијеву грудну дупљу, опасну по живот. Нанио му је и лаку повреду у виду убодне ране палца лијеве шаке", наводи се у оптужници.

Оптужницу је потврдио Основни суд у Сокоцу и уколико се докаже кривица Мујићу пријети казна од двије до осам година затвора.

Ово је трећа оптужница која је у посљедњих годину и по дана подигнута против Мујића. У јуну прошле године оптужен је за напад на службено лице, односно полицајца којег је приликом хапшења угризао за руку. Све се одиграло у новембру 2021. када су тројица полицаца дошли до Мујићевог стана како би му уручили писмени позив за јављање у надлежну полицијску станицу.

У оптужници се наводило да је Мујић предметима почео да гађа полицајце након што су му саопштили због чега су дошли, да би након хапшења једног од њих угризао за руку, наносећи му лакше повреде.

У априлу ове године Мујић је, заједно са Ђорђем Малешевићем и Нејром Кобиљак, оптужен за наношење тјелесних повреда Е.К. Њега су, након свађе, заједно напали у децембру 2021. године у стану Кобиљакове у Источном Новом Сарајеву. Жртву су песницама ударали по глави и тијелу нанијевши му повреде у виду нагњечења главе, десне стране грудног коша и десног рамена.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм