ATV

Пишу амерички медији

Израел планира потопити систем Хамасових тунела у Гази водом из Средоземног мора?

 • 05.12.2023. 06:52

Израел је припремио планове за поплаву Хамасовог система тунела испод Појаса Газе водом из Средоземног мора, преноси "Wall Street Journal".

Цитирајући америчке званичнике, извјештај каже да су Израелске одбрамбене снаге (ИДФ) прошлог мјесеца поставиле пет великих пумпи за воду у близини избјегличког кампа ал-Шати у граду Гази, које су способне поплавити подземну мрежу у року од неколико седмица пумпајући хиљаде кубних метара воде на сат у тунеле.

Израелска војска тврди да је убила команданта Хамаса

Израелска војска тврди да је убила команданта Хамаса

Званичници кажу да је Израел упозорио САД на план прошлог мјесеца, али још није одлучио хоће ли га спровести.

Према извјештају, мишљења у Бајденовој администрацији била су мјешовита, при чему су неки функционери изразили забринутост због израелског плана, док други кажу да подржавају напоре Израела да уништи тунеле и кажу да нема нужно никаквог америчког противљења.

Скандал на кошаркашкој утакмици у Израелу!

Скандал на кошаркашкој утакмици у Израелу!

Међу забринутостима наведеним у извјештају била је потенцијална штета за цјевовод Газе и тло, ако морска вода и опасне ствари из тунела продру у њих.

"Нисмо сигурни колико ће испумпавање бити успјешно јер нико не зна детаље о тунелима и тлу око њих", цитира се особа упозната с планом.

Израелска војска одобрила планове за наставак копнене операције у Гази

Израелска војска одобрила планове за наставак копнене операције у Гази

"Немогуће је знати хоће ли то бити учинковито јер не знамо како ће морска вода отицати у тунелима у којима нико прије није био", додао је.

Пратите нас и путем Вибера

 • 15:50 Серија: Авионџије (Р)

  Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисије: Народ прича

  Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.