Америка

Изрeшетала љубавникову супругу па спавала с њим у ауту

  • Извор: Стил Курир
  • 22.10.2023. 11:58

Након што је Керолин Вормус оптужена за убиство Бети Џин Соломон 1989. године, случај је доспио у жижу јавности због језивих детаља који су подсјећали на филм "Фатална привлачност".

Случај је изгледао као да има холивудски сценарио: учитељица Керолин Вормус, 25-годишња насљедница осигурања улази у романсу са старијим колегом Полом Соломоном. Њен љубавник је, међутим, ожењен - иако тврди да ће напустити жену чим њихова кћерка одлучи да се исели.

Међутим, Керолин постаје нестрпљива. Убрзо је Соломонова жена пронађена убијена у свом дому.

Постојала је језива паралела између случаја и филма "Фатална привлачност", који је изашао 1987. и у којем је жена, коју глуми Глен Клоуз, постала убица због љубоморе након што ју је одбацио мушкарац који је преварио своју жену са њом, пише "Стил".

Али за разлику од догађаја у том филму, детаљи случаја Керолин Вормус далеко су језивији, са опречним причама, поротом у ћорсокаку и спорним доказом достављеним три године након убиства.

Увод у причу

Керолин Вормус је рођена 1.8.1964. године у Мичигену, живјела је веома луксузно. Њен отац, Томас, био је успјешан директор осигурања који је наводно посједовао више кућа, јахти, авиона и аутомобила и био је "тежак" преко 150 милиона долара.


Становници Газе се боре са новим проблемима

Становници Газе се боре са новим проблемима

Керолин је дипломирала психологију на Универзитету у Мичигену, а касније је докторирала за наставника на Универзитету Колумбија.

Према причи њених пријатеља који су дали интервју за "Нјујорк Магазин" из 1990. године, Керолин је тежила старијим, "недодирљивим мушкарцима". Она је неколико мјесеци излазила са асистентом Полом Лавеном у Мичигену, али је он убрзо раскинуо и након тога вјерио другу студенткињу.

Керолин је наводно почела да зове Пола на кућни број, звала га је и док је био на послу, а касније је провалила у стан у ком је живио са вјереницом. Према чланку "Њујорк тајмса" из 1990. године, чак је оставила поруку: "Стварно се надам да си уживао у протеклој недјељи и да те нисам узнемиравала, јер сада када сам се вратила са одмора можеш да почнеш изнова да бринеш".

Прије вјенчања 1984. године Пол и његова вјереница били су задовољни јер је Керолин добила привремену забрану приласка. Рекли су да су забринути да би могла да дође непозвана на церемонију или пријем.

Послије вјенчања, забрана приласка је постала трајна. Неколико година касније, 1987, Керолин Вормус је радила као наставница информатике у основној школи Гринвил у Гринбургу, у Њујорку, када је упознала Пола Соломона.

Прича са фаталним исходом

Пол Соломон је био колега наставник и био је 17 година старији од Керолин. Соломон је био у браку скоро 20 година са Бети Џин, а њих двоје су имали кћерку тинејџерку. Керолин и Соломон су се упустили у аферу недуго након што су се упознали.


Лидер Хамаса ужива у луксузу у другој земљи: Појавио се снимак док гледа напад

Лидер Хамаса ужива у луксузу у другој земљи: Појавио се снимак док гледа напад

Керолин је рекла да јој је Соломон рекао да планира да напусти Бети Џин након што њихова кћерка Кристан заврши средњу школу.

Пријатељи Бети Џин описали су Соломона као "посесивног, доминантног и љубоморног", рекавши да је Бети постала "тиха и повучена" након што су се њих двоје спојили.

Смрт Бети Џин Соломон

Увече 15. јануара 1989. године, Пол Соломон и Керолин Вормус су се састали на пићу прије него што су отишли ​​у ауто да би имали односе. Када је Соломон стигао у свој дом касно те ноћи, тврдио је да је пронашао Бети Џин мртву на поду дневне собе, упуцану девет пута. Полиција је одмах посумњала у Соломона.

На испитивању, Соломон је у почетку рекао да је ишао на куглање увече, али је на крају признао да су он и Керолин били заједно након куглања са пријатељима.

Након смрти Бети Џин, Керолин и Соломон нису били у контакту, Соломонов адвокат је савјетовао да прекине везу са њом, и удовац је убрзо пронашао нову дјевојку. Тада се ток истраге нагло промијенио.


Обиље пара стиже за три хороскопска знака до краја мјесеца

Обиље пара стиже за три хороскопска знака до краја мјесеца

Пет мјесеци након смрти Бети Џин, Соломон и његова дјевојка отишли ​​су на одмор у Порторико - а Керолин је такође.

Керолин је тврдила да ју је Соломон позвао у Порторико. Соломон је рекао да га је она уходила и пријавио ју је полицији.

Власти су одмах постале сумњичаве према Керолин, пребацујући истрагу о невјерном мужу на истрагу о одбаченој љубавници. Како је интересовање медија за овај случај расло, назван је "Фатално убиство привлачности".

Суђење за фатално убиство

Коначно, у фебруару 1990, нешто више од годину дана након смрти Бети Џин Соломон, Керолин Вормус је оптужена за њено убиство, а суђење је почело у јануару 1991. Тужилаштво је тада поменуло Винсента Паркоа, приватног истражитеља, који је рекао да је Керолин раније покушала да га унајми да пронађе компромитујуће информације о ожењеном мушкарцу с којим је излазила како би растурила брак тог мушкарца.

Тужилаштво и Парко су тврдили да је само неколико дана прије смрти Бети Џин, Керолин купила пиштољ калибра 25 заједно са пригушивачем - исто оружје којим је убијена Бети Џин.


Скоро хиљаду отказа за 4 мјесеца у ФБиХ: Обавијестили нас дан прије годишњег

Скоро хиљаду отказа за 4 мјесеца у ФБиХ: Обавијестили нас дан прије годишњег

Међутим, ниједан стварни физички доказ није повезао Керолин са злочином, и на крају, порота није могла да осуди на основу посредних аргумената. Након 12-дневног застоја, случај је окончан.

Нови докази се појављују

Мање од годину дана касније, у јануару 1992, почело је друго суђење. Разлика је била у томе што су овог пута тужиоци тврдили да имају нове доказе: крваву рукавицу која је наводно припадала Керолин - и за коју је Соломон тврдио да је пронашао у својој кући три године након убиства своје жене.

Порота је расправљала шест дана и прогласили су Керолин кривом за убиство другог степена. Керолин је молила судију за попустљивост, али јој је изречена максимална казна: 25 година до доживотног затвора.


Управник зграде ушао у лифт и шокирао се призором

Управник зграде ушао у лифт и шокирао се призором

"Нисам убила Бети Џин Соломон", рекла је Керолин.

"Не желим да проведем вријеме у затвору због нечега што нисам урадила. Ако сам уопште и за нешто крива, то је једноставно било довољно глупо да вјерујем у лажи и обећања која ми је Пол Соломон дао", додала је.

Гдје је данас Керолин Вормус?

Више од двије деценије након изрицања казне, Вормус је радила магнетну резонанцу и открила да има "тумор на мозгу".

Отприлике у то вријеме јој је одбијен условни отпуст. У затвору су њене могућности лијечења биле ограничене.

"Ја сам жртва. Ја сам колатерална штета", рекла је тада она.

"Сједим овдје у затвору 25 година, и можда ћу ускоро умријети у затвору и више нећу угледати свјетлост дана", додала је.

Вормус, пуштена из затвора на условну слободу 2019. године, рекла је да је била подвргнута вишеструким операцијама док је била у затвору.

Она и даље ради на томе да "очисти" своје име, тражећи да се више предмета, укључујући рукавицу, са мјеста злочина тестира на ДНК. До данас није урађено ниједно тестирање.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок