Након пет мјесеци

Извучени остаци тијела настрадалих у подморници Титан

  • Извор: Б92
  • 11.10.2023. 13:28

Инжењери су извукли остатке тијела настрадалих и крхотине подморнице "Титан" која је имплодирала у јуну током туристичког обиласка остатака брода "Титаник" у Атлантском океану, када је погинуло свих пет путника, саопштила је америчка Обалска стража.

Званичници Обалске страже рекли су у уторак да су додатни дијелови подморнице извучени са морског дна прошле седмице и да су одвезени у америчку луку, објавио је Би-Би-Си (BBC).

Како је саопштено, медицински званичници анализираће људске остатке. Подморница "Титан" имплодирала је 18. јуна током експедиције предузете ради туристичког посматрања олупина "Титаника" у сјеверном Атлантику, код обале Њуфаундленда у Канади.

Олупина "Титаника" лежи на дубини од 3.800 метара.

Detaljna analiza pokazuje kako je izgledala implozija na podmornici

Detaljna analiza pokazuje kako je izgledala implozija na podmornici

Америчка компанија OceanGate, која је организовала путовања подморницама на локацијама широм света, обуставила је све операције након катастрофе.

Међународна истрага о тој несрећи се наставља, а Обалска стража је саопштила да ће бити одржано јавно саслушање. Четворо туриста и извршни директор компање, који је управљао пловилом, погинули су у несрећи.

Putnik podmornice Titan: Zaglavili smo na dnu, on nam je rekao da spavamo

Putnik podmornice Titan: Zaglavili smo na dnu, on nam je rekao da spavamo


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм