Макрон "усамљен"

Још једна европска земља одлучна: Нећемо слати војску у Украјину!

  • 12.03.2024. 15:21

Румунија ће наставити да подржава Украјину као и до сада, али неће тамо слати своје трупе, рекао је предсједник Румуније Клаус Јоханис.

"Не може се слати војска у Украјину у оквиру НАТО-а јер Украјина није чланица", рекао је он на заједничкој конференцији за новинаре са својим црногорским колегом Јаковом Милатовићем, преноси ТАСС. 

"Није добро по Запад": Процурила три тајна извјештаја француске војске о украјинском фронту!

"Румунија неће слати војнике у Украјину. Ми подржавамо Украјину на различите начине и наставићемо то да радимо као до сада", нагласио је Јоханис.

Подсјећамо, послије конференције о Украјини у Паризу 26. фебруара, Макрон је рекао да су чланице разматрале слање копнених трупа у Украјину. Иако о овој теми није постигнут консензус, он је такав сценарио оставио отвореним. 

Након конференције, већина земаља учесница изјавила је да не планира да шаље трупе у Украјину да се боре против Русије. 

Медведев без длаке на језику: Макрон је кукавица, јадна Француска!

Медведев без длаке на језику: Макрон је кукавица, јадна Француска!

Министар спољних послова Француске Стефан Сежурне рекао је сљедећег дана да би присуство западних трупа у Украјини могло да буде потребно за пружање одређених врста помоћи, на примјер, у операцијама деминирања и обуци украјинских војника.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм