Makron "usamljen"

Još jedna evropska zemlja odlučna: Nećemo slati vojsku u Ukrajinu!

  • 12.03.2024. 15:21

Rumunija će nastaviti da podržava Ukrajinu kao i do sada, ali neće tamo slati svoje trupe, rekao je predsjednik Rumunije Klaus Johanis.

"Ne može se slati vojska u Ukrajinu u okviru NATO-a jer Ukrajina nije članica", rekao je on na zajedničkoj konferenciji za novinare sa svojim crnogorskim kolegom Jakovom Milatovićem, prenosi TASS. 

"Nije dobro po Zapad": Procurila tri tajna izvještaja francuske vojske o ukrajinskom frontu!

"Rumunija neće slati vojnike u Ukrajinu. Mi podržavamo Ukrajinu na različite načine i nastavićemo to da radimo kao do sada", naglasio je Johanis.

Podsjećamo, poslije konferencije o Ukrajini u Parizu 26. februara, Makron je rekao da su članice razmatrale slanje kopnenih trupa u Ukrajinu. Iako o ovoj temi nije postignut konsenzus, on je takav scenario ostavio otvorenim. 

Nakon konferencije, većina zemalja učesnica izjavila je da ne planira da šalje trupe u Ukrajinu da se bore protiv Rusije. 

Medvedev bez dlake na jeziku: Makron je kukavica, jadna Francuska!

Medvedev bez dlake na jeziku: Makron je kukavica, jadna Francuska!

Ministar spoljnih poslova Francuske Stefan Sežurne rekao je sljedećeg dana da bi prisustvo zapadnih trupa u Ukrajini moglo da bude potrebno za pružanje određenih vrsta pomoći, na primjer, u operacijama deminiranja i obuci ukrajinskih vojnika.

Pratite nas i putem Vibera