Руси насамарили Мелони

Кабинет италијанске премијерке признао

  • Извор: Б92
  • 02.11.2023. 15:39

Кабинет италијанске премијерке Ђорђе Мелони признао је да су двојица Руса преварили предсједницу италијанске владе лажно се представљајући у телефонском позиву.

Током тог разговора она је говорила о замору међународне заједнице од рата у Украјини и недостатку подршке Риму у рјешавању проблема миграција.

Овај аудио-снимак у трајању од 13 минута, који датира из септембра, објавили су на интернету Руси Вован и Лексус, који су на сличан начин преварили друге западне политичаре и познате личности у покушају да извуку искрене и неуобичајене изјаве, пренио је Ројтерс.

Не знајући да прича са комичарима Мелони рекла да су сви уморни од сукоба у Украјини

Не знајући да прича са комичарима Мелони рекла да су сви уморни од сукоба у Украјини

Канцеларија Ђорђе Мелони саопштила је да жали због тога што је премијерку преварио саговорник који се представио као шеф Комисије Афричке уније.

У саопштењу се наводи да је разговор вођен 18. септембра, уочи састанака Ђорђе Мелони са афричким лидерима у Генералној скупштини Уједињених нација.

"Видим да има много замора, морам да кажем, са свих страна и близу смо тренутка у којем сви то разумеју, па нам је потребан излаз", рекла је она, говорећи на енглеском, након што је упитана о руском рату у Украјини.

Ловци спасили младучне медвједа, па се нашли под истрагом

Ловци спасили младучне медвједа, па се нашли под истрагом

Истакла је да је проблем "како пронаћи излаз који може бити прихватљив за обје стране, а да се "не уништи међународно право".

Осврћући се на позицију Италије као прве луке уласка многих миграната који прелазе Средоземно море, Ђорђа Мелони се пожалила да међународни партнери не чине довољно да помогну.

"Сви кажу да само Италија мора сама да ријеши овај проблем, што је веома глуп начин размишљања", навела је она.

Продужен мандат ЕУФОР-а у БиХ!

Продужен мандат ЕУФОР-а у БиХ!

То је пренио један од лажних саговорника Лексус, или Алексеј Стољаров, и додао да је Ђорђа Мелони барем неко ко је спреман да подијели своје право мишљење.

"Нажалост, за разлику од ње, многи европски политичари се понашају као нека врста програмираног робота и изражавају гледишта која износе само у својим круговима", рекао је он Ројтерсу телефоном.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: