Lider Čečenije

Kadirov: Vojnici sa fronta da izaberu kazne za dezertere

  • Извор: Б92
  • 03.11.2022. 20:41

Čečenski lider Ramzan Kadirov izjavio je danas da zatvor za rezerviste koji izbjegavaju mobilizaciju nije dovoljna kazna.

On je predložio da se vojnicima i oficirima koji su na frontu da mogućnost da izaberu kaznu.

Kadirov je dodao i da beguncima treba naplatiti 50 odsto pomoći koju su so sada dobili od države kroz školovanje, liječenje i drugo, prenio je TASS.

"Novčane kazne su smiješne, kao i zatvorske kazne od pet godina. Daćemo dezerterima da sjede u ćelijama mirno, dok naši hrabri i neustrašivi momci rizikuju živote na prvoj liniji fronta"?, upitao je Kadirov.

"Za početak, onima sa fronta treba dati priliku da izaberu kazne za dezertere. Onda izračunati koliko je dezerter dobio pomoći od državi - za školovanje, liječenje, socijalna davanja, plate, i onda od ukupnog iznosa, naplatiti im 50 odsto. A onda, marš da kopate rovove i vučete granate", naveo je Kadirov na Telegramu.

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 Наша Српска (Р)

    ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)