Sirhan Sirhan

Kenedijev ubica izboden u zatvoru

  • 31.08.2019. 12:58

Sirhan Sirhan, koji zbog ubistva brata nekadašnjeg američkog predsjednika i senatora Roberta Kenedija služi kaznu doživotne robije, izboden je nožem u zatvoru u San Dijegu i prebačen u bolnicu.

Američko Odjeljenje za kazne i rehabilitaciju saopštilo je da su čuvari brzo reagovali i pronašli zatvorenika sa povredama od uboda. 

"On je prebačen u bolnicu izvan zatvora i trenutno je u stabilnom stanju", navodi se u saopštenju. 

Zvaničnici su saopštili da je navodni napadač identifikovan i izolovan od ostalih zatvorenika, kao i da se očekuje istraga. 

Sirhan Sirhan /75/, izbjeglica iz Palestine, pucao je u Roberta Kenedija 5. juna 1968. godine u kuhinji hotela "Ambasador" u Los Anđelesu, nakon što je tadašnji senator iz Njujorka proglasio pobjedu na izborima u Demokratskoj stranci u Kaliforniji održanim prethodnog dana. 

Prvobitno je bio osuđen na smrt, ali kada je Kalifornija ukinula smrtnu kaznu, njegova kazna je preinačena u doživotni zatvor. 

Sirhan je rekao da je pucao u Kenedija zbog podrške koju je američki senator pružao Izraelu. 

Brat Roberta Kenedija, nekadašnji američki predsjednik Džon Kenedi, ubijen je u Dalastu u državi Teksas u atentatu 1963. godine.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм