Obustavljen saobraćaj na Krimskom mostu

Kijev opet napao Krim: Ruska PVO oborila 11 dronova, uništeno pet bespilotnih čamaca

  • Извор: РТ Балкан
  • 14.09.2023. 07:25

Ruska protivvazdušna odbrana oborila je noćas 11 ukrajinskih dronova iznad Krima i jedan dron iznad Brjanske oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

"14. septembra oko 05.30 po moskovskom vremenu zaustavljen je pokušaj kijevskog režima da izvrši teroristički napad bespilotnom letjelicom na objekte na teritoriji Ruske Federacije. Dežurni PVO sistemi uništili su 11 bespilotnih letjelica nad teritorijom Republike Krim", navodi se u saopštenju.

Kako su dodali, jedan dron je uništen iznad Brjanske oblasti.

Imuna na sankcije: Rusija u avgustu zaradila na izvozu nafte više od 17 milijardi

Imuna na sankcije: Rusija u avgustu zaradila na izvozu nafte više od 17 milijardi

U Ministarstvu su naveli da je ruska vojska uništila i pet bespilotnih čamaca Oružanih snaga Ukrajine u Crnom moru koji su pokušavali da napadnu brod "Sergej Kotov".

"Oružane snage Ukrajine su 14. septembra oko 05.00 časova pokušale da napadnu patrolni brod Crnomorske flote 'Sergej Kotov' sa pet bespilotnih čamaca u Crnom moru. Ruska vojska je uništila svih pet čamaca", napominje se.

Ukrajinske snage gotovo svakodnevno napadaju dronovima ruske pogranične teritorije.

Saobraćaj na Krimskom mostu je privremeno obustavljen, objavljeno je na Telegram kanalu o operativnoj situaciji na mostu.

Razlozi za obustavu saobraćaja nisu precizirani.

Ruši sve pred sobom: Objavljeni jezivi snimci kada voda uništava grad!

Ruši sve pred sobom: Objavljeni jezivi snimci kada voda uništava grad!

U posljednje vrijeme ukrajinske vlasti sve češće pribjegavaju terorističkim metodama, rekla je ranije portparolka ruskog MSP Marija Zaharova i objasnila da je to zbog očigledno neuspješne kontraofanzive Oružanih snaga Ukrajine, koju velikodušno sponzorišu SAD i druge zemlje NATO-a.

Teror kojim se koristi kijevski režim dodatno pogoršava ukrajinsku krizu i odlaže izglede za njeno mirno riješavanje, istakla je tada Marija Zaharova.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм