Pjongjang

Kim Džong Un razgovarao sa Šojguom

  • Извор: Танјуг
  • 27.07.2023. 07:22

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu sastao se u Pjongjangu sa sjevernokorejskim liderom Kim Džong Unom.

“Kim Džong-un se sastao sa ministrom odbrane Šojguom i sa njim razmijenio srdačne pozdrave. Tokom razgovora prisjetili su se duboke istorije prijateljstva između dvije zemlje i razgovarali o pitanjima od zajedničkog interesa u oblasti nacionalne odbrane i bezbjednosti”, prenosi sjevernokorejski radio Glas Koreje.

Navodi se da je Šojgu dao Kimu pismo ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Sjevernokorejski lider i ruski ministar odbrane posjetili su "Izložbu oružja - 2023“ koju sponzoriše Ministarstvo odbrane Sjeverne Koreje povodom 70. godišnjice pobjede u Velikom otadžbinskom oslobodilačkom ratu, kako se u toj zemlji naziva Korejski rat (1950-1953).

Kako možete naplatiti štetu ako vam padne drvo na automobil

Kako možete naplatiti štetu ako vam padne drvo na automobil

Šojgu je izrazio zahvalnost lideru Sjeverne Koreje što je ukazao gostoprimstvo i posvetio veliku pažnju delegaciji, uprkos zauzetosti.

Kim Džong Un je govorio o pitanjima od "zajedničkog interesa” koja se odnose na borbu protiv "nasilja i samovolje imperijalista”, borbu za suverenitet i interese dvije zemlje, međunarodnu pravdu i mir.

"Kim Džong Un je još jednom izrazio uvjerenje da će ruska vojska i narod postići veliki uspjeh u borbi za izgradnju jake države”, prenose Ria novosti.

Kim je sa ruskim ministrom odbrane i predstavnikom NR Kine, odgledao svečani koncert u čast 70. godišnjice zaključenja primirja u Korejskom ratu (1950-1953).

On je u salu ušao zajedno sa Šojguom i članom politbiroa Komunističke partije Kine Li Hongdžong, prenose Ria novosti.

Bez osiguranja nema proizvodnje pod

Bez osiguranja nema proizvodnje pod "vedrim nebom"

Na sceni su nastupile vodeće civilne i vojne umjetničke grupe Sjeverne Koreje, a izvođene su vojne pjesme u čast Dana pobjede, pjesme kojima se veličaju zasluge bivšeg lidera Kim Il Sunga, kao i potpuri kineskih i ruskih pjesama za "misije prijateljstva“ predstavnika Ruske Federacije i Kine.

Ruska vojna delegacija na čelu sa ministrom odbrane doputovala je u utorak u Sjevernu Koreju, kako bi učestvovala na svečanosti povodom 70. godišnjice završetka Korejskog rata.

Kako su istakli u ruskom Ministarstvu odbrane, posjeta će pomoći jačanju vojnih veza Moskve i Pjongjanga i postaće važna faza u razvoju saradnje dvije zemlje.

Radna posjeta ruskog ministra završava se danas.


Пратите нас и путем Вибера

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    'Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.