Sjeverna Koreja

Kim Džong Un u blatu do struka, kritikovao zvaničnike

  • Извор: Агенције
  • 23.08.2023. 18:40

Sjevernokorejski lider Kim Džong Un oštro je kritikovao visoke državne zvaničnike zbog njihove "neodgovornosti" u saniranju posljedica i štete od poplava i optužio ih je da su "urušili" nacionalnu ekonomiju, objavili su danas sjevernokorejski državni mediji.

Državna novinska agencija KCNA navodi da je Kim u ponedeljak obišao ugroženo područje na zapadnoj obali Sjeverne Koreje gdje je morska voda nedavno uništila nasip sa neadekvatnim drenažnim sistemom i poplavila više od 560 hektara zemljišta, uključujući više od 270 hektara pirinčanih polja, prenosi Rojters.

Kritikujući zvaničnike zbog njihovog “veoma neodgovornog” zanemarivanja dužnosti, Kim je izdvojio premijera Kim Tok Huna, jer je vršio pregled uništenog područja tek jednom ili dva puta i to kao “posmatrač”, a ne kao državni funkcioner.

 “Posljednjih godina administrativna i ekonomska disciplina kabineta koji vodi Kim Tok Hun više puta je ozbiljno poremećena i sljedstveno tome, besposličari su svojim neodgovornim radom pokvarili sav trud koji je uložila država”, navodi se u izvještaju državne agencije KCNA.

Smijenjen glavnokomandujući; Kim Džong Un: Intenzivirati pripreme za rat

Smijenjen glavnokomandujući; Kim Džong Un: Intenzivirati pripreme za rat

Tokom svog rijetkog javnog pojavljivanja, Kim Džong Un se pojavio u sandalama i obilazio mjesta poplava.

Sjevernokorejski lider je uslikan u bijeloj košulji dugih rukava, crnim pantalonama i odgovarajućim crnim sandalama dok je ispitivao blato i močvare u blizini mjesta katastrofe u južnoj sjevernokorejskoj provinciji Pjongan.

Izbor ovoljetne obuće vjerovatno mu nije pružio previše zaštite od stihije, a viđen je i kako gazi u vodi do struka. Ovo nije prvi put da se Kim odlučila za ovako neobičan izbor obuće. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.