Lokdaun za nevakcinisane

Ko nije vakcinisan ima sat vremena da prošeta psa i dva sata da ode do apoteke

  • Извор: Агенције
  • 24.11.2021. 09:11

Autonomni okrug u Sibiru Kanti-Mansi postao je prvi region u Rusiji koji je uveo samoizolaciju za nevakcinisane stanovnike. Riječ je o regionu koji je udaljen 2.700 kilometara od Moskve, a restrikcije u četiri opštine ovog okruga uvedene su u ponedeljak i važiće do 5. decembra kao mjera borbe protiv četvrtog i najsmrtonosnijeg talasa korone u Rusiji.

Zvaničnici u Kanti-Mansiju omogućili su, ipak, nevakcinisanima da se putem onlajna prijave za izlazak iz samoizolacije napolje u preporučeno vrijeme.

Sistem funkcioniše tako da nevakcinisani imaju sat vremena da, recimo, prošetaju psa, dva sata da odu do apoteke i četiri sata za, primjera radi, odlazak na sahranu.

Regionalni Krizni štab, takođe, je zabranio kulturne i sportske događaje i naredio da svi restorani koji ne nude hranu za ponijeti budu zatvoreni od 23 do šest sati ujutru od 22. novembra do 5. decembra.

U Tatarstanu uvedene QR kod propusnice u javnom prevozu

Inače, Tatarstan je postao prva ruska provincija koja je uvela QR kod propusnice u javnom prevozu što je dovelo do velikih kašnjenja, hapšenja, ali i hospitalizacije konduktera u autobusima.

Najnovije regionalne mjere za povećanje vakcinacije stižu u trenutku kada se ruski zakonodavci utrkuju da uvedu pasoše o vakcinama za javni prevoz, restorane i prodavnice koje nisu neophodne za život kako bi se izborili sa duboko ukorenjenom sumnjom u vakcine.

Očekuje se da ruski parlament usvoji QR kod preporuke, koje bi stupile na snagu 1. ferbuara i trajale do 1. juna 2022. godine.

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    'Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.