Сјеверна Ирска

Колега је загрлио без њеног пристанка, она му папрено наплатила

  • Извор: Курир
  • 05.01.2024. 16:34

Ширли Лајонс, 60, радила је као дизајнер/консултант за продају у компанији Старплан у Портадауну, у Сјеверној Ирској, од јуна 2013. до априла 2018.

Жалбе госпође Лионс о се**уалном узнемиравању и виктимизацији су дјелимично прихваћене.

Вијеће Трибунала је закључило да је њена тврдња о неправедном отпуштању била основана, али мање тужбе нису прихваћене. Њен случај је подржала Комисија за равноправност. Трибуналу је речено да је госпођа Лајонс имала добар однос на послу са својим колегама.

Била је једина запослена жена, заједно са шест мушкараца, која је присуствовала божићној забави компаније у Старплановом салону Портадовн 16. децембра 2017. Госпођа Лајонс је рекла да је, када се забава преселила у ресторан, била изложена нежељеној сексуалној пажњи, пише "Курир".

Колега је додиривао без њеног пристанка

Трибунал је утврдио да је један од њених колега коментарисао груди и деколте госпође Лајонс, и не само то - загрлио ју је с леђа без њеног пристанка. Такође јој је наговијестио да би можда имали аферу и додирнуо јој задњицу тада у ресторану.


Окончана тридесетогодишња парница: Суд ослободио Mарадону оптужби за утају пореза

Окончана тридесетогодишња парница: Суд ослободио Mарадону оптужби за утају пореза

Трибунал се "увјерио да се ова питања односе и на вербално и на физичко понашање се**уалне природе". Трибуналу је речено да је 20. децембра 2017. она пријавила свом линијском руководиоцу да ју је се**уално узнемиравао колега мушког пола. Седам дана касније, уложила је формалну писмену жалбу.

Трибунал је након тога прихватио и бројне притужбе госпође Лајонс да је након своје приложене жалбе доживјела угњетавање од стране тројице колега.

Комисија је рекла да то укључује игнорисање њеног постојања на радном мјесту, као и потпуно искључивање уз пријетњу да ће је "уништити", све то користећи застрашујући и увредљиви говор и непријатно понашање усмјерено ка њој.

Од страха је дала оставку

Госпођа Лајонс је дала оставку у компанији у априлу 2018. Случај је саслушан 2018. и њој је додијељена одштета од 18.857,18 фунти, али након жалбе госпође Лајонс, налог за анонимност је опозван.


Кадиров има приједлог за Америку

Кадиров има приједлог за Америку

"Драго ми је да је случај завршен, ово је извршило велики притисак на мене и моју породицу и тако сам им захвална на подршци. Такође ми је драго што је Трибунал пристао да укине налог за анонимност, важно ми је да будем слободна да причам о тој ноћи и ономе што се догодило након тога", рекла је и наставила да описује тај немили догађај.

"Били смо у ноћном изласку, нешто што смо претходних година радили без инцидената, па сам била изненађена и узнемирена оним што се догодило. У почетку сам била одлучна да не дозволим да ми то поквари вече, и дала сам све од себе да јасно ставим до знања да ми је доста оваквог понашања током ноћи, али је на крају било веома лоше искуство".

Оно што се касније догодило - било је још горе.

"Моје радно мјесто више није било безбједно за мене и било ми је физички мука када сам ујутру ишла на посао. Устајала сам против понашања које не би требало да се дешава ни на једном радном мјесту и на мом менаџеру, а мој послодавац је потпуно пропустио да ме заштити ни од узнемиравања ни од накнадне виктимизације", испричала је она.


Шпијуни открили да ли ће кћерка наслиједити сјевернокорејског лидера Ким Џонг-уна

Шпијуни открили да ли ће кћерка наслиједити сјевернокорејског лидера Ким Џонг-уна

Жералдин Мекги, главни комесар Комисије за равноправност, на све ово је рекла:

"Корпоративне забаве и излети могу бити важан елемент награде, признања и изградње тима. Али, као и у било којој другој области рада, послодавци морају осигурати да сви који присуствују буду безбједни и да се поштује њихово достојанство, а ако се то не догоди, а особље има разлога да се жали, морају бити заштићени од накнадне виктимизације и угњетавања".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм