Vagner

Konačno se oglasio Jevgenij Prigožin

  • Извор: Новости.рс
  • 26.06.2023. 17:22

Osnivač i šef Vagnera Jevgenij Prigožin objavio je 11-minutnu audio poruku na svom Telegram kanalu, prvu od neuspješne pobune koju je organizovao u subotu.

On u poruci kaže da je razlog za pobunu to što niko od komandanata nije pristao da potpiše ugovor sa ruskim Ministarstvom odbrane i da bi zbog toga Vagner grupa prestala da postoji 1. jula.

Prigožin tvrdi da je "marš" trebalo da spriječi uništenje Vagnera.

Kaže i da je htio da dođe u Moskvu kao čin protesta, a ne da svrgne rusku vlast.

Podsjećamo, tokom noći 24. juna Vagnerove snage su zauzele štab Južnog vojnog okruga u Rostovu na Donu.

To se dogodilo nakon izjava Jevgenija Prigožina o navodnim raketnim i artiljerijskim napadima ruske vojske na kampove Vagnera - što su demantovali i Ministarstvo odbrane i FSB, prenose "Novosti".


Otkrića u sjedištu Vagnera iznenadila i FSB

Otkrića u sjedištu Vagnera iznenadila i FSB

Predsjednik Vladimir Putin je postupke Vagnerovaca nazvao zločinačkom avanturom, a protiv Prigožina je bio pokrenut krivični postupak za organizovanje oružane pobune.

Kasnije je pres-služba predsjednika Bjelorusije saopštila da je Aleksandar Lukašenko razgovarao sa Prigožinom i da je prihvaćen njegov prijedlog da se zaustavi Vagnerov pokret u Rusiji i preduzmu dalji koraci ka deeskalaciji.

Uveče je pres-sekretar ruskog lidera Dmitrij Peskov rekao da će šef Vagnera "ići u Bjelorusiju" i da će krivični slučaj biti povučen.

Garancija da Prigožin smije to da uradi je riječ predsjednika Rusije, dodao je Peskov.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.