Лавров: Преко Јерменије се промовишу интереси НАТО-а у региону

  • Извор: СРНА
  • 12.10.2023. 11:45

Русија је свјесна покушаја да се преко Јерменије промовишу интереси земаља НАТО-а у региону Јужног Кавказа, изјавио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров.

"Што се тиче ескалације антируских ставова, то се у значајној мјери ради вјештачки. Свјесни смо огромног броја невладиних организација које су створене у Јерменији посљедњих година, а и прије тога их је било доста. Ове организације нису створене у циљу промовисања пријатељских односа између Јерменије и Руске Федерације. Напротив, њихов циљ је да поставе темеље за антируско расположење и припреме се за промоцију, прије свега, интереса САД, ЕУ и НАТО-а у овом региону, користећи Јерменију као канал. Видимо ове покушаје и они постижу одређене резултате", рекао је Лавров новинарима након сједнице Савјета министара спољних послова Заједнице независних држава (ЗНД) у Бишкеку, у Киргизији.

Лавров је нагласио да Русија "има дубоко увјерење да је огромна већина јерменског народа заинтересована за неговање традиционалних, историјски братских веза са Руском Федерацијом", пренио је ТАСС.

"Желим да истакнем то да је прије неколико дана јерменски премијер Никол Пашињан рекао на конференцији за новинаре да Јерменија не мијења своје геополитичке референтне тачке. Надајмо се да ће овај став превладати упркос свим покушајима да се Јереван повуче у другом правцу", додао је Лавров.

Пратите нас и путем Вибера

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)