Reakcija Kremlja

Lažne informacije o miješanju Moskve u izbore u Turskoj

  • Извор: СРНА
  • 12.05.2023. 14:00

Svako ko širi informacije o navodnom miješanju Rusije u predsjedničke i parlamentarne izbore u Turskoj je lažov, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

On je odbacio glasine o navodnom miješanju Rusije u izbore, nakon što je turski predsjednički kandidat Kemal Kilidždaroglu na "Tviteru" pozvao Moskvu da se ne miješa u izbore.

"Oštro odbacujemo takve izjave i zvanično izjavljujemo da nema miješanja. Ukoliko je neko proslijedio takve informacije gospodinu Kilidždarogluu, onda su oni lažovi. To je sve što mogu da kažem", naveo je Peskov u obraćanju novinarima u Moskvi.

Prema njegovim riječima, Rusija veoma cijeni bilateralne odnose sa Turskom, jer je Ankara do sada zauzimala veoma odgovoran, suveren i smislen stav u vezi sa nizom trenutnih regionalnih i globalnih problema, javio je TASS.

Peskov za ATV: Rusija spremna da podrži Republiku Srpsku

Peskov za ATV: Rusija spremna da podrži Republiku Srpsku

"Taj stav je veoma sličan našem. Zemlja koja cijeni bilateralne odnose posebno će paziti da ne uradi ništa protiv svog partnera", naglasio je Peskov.

Peskov je podsjetio da je Moskva u više navrata naglašavala da se ne miješa u unutrašnja pitanja i izborne procese drugih zemalja, te da Rusija nastavlja da šalje takvu poruku.

Intervju Peskova za ATV prenijeli brojni strani mediji

Intervju Peskova za ATV prenijeli brojni strani mediji

On je poručio da Kilidždaroglu treba da se sjeti "šta su Amerikanci uradili", napomenuvši da su oni potrošili desetine miliona dolara na istrage i došli do zaključka da se Rusija nije miješala u izbore u SAD.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм

    '' Филм

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)