Предсједник Француске

Макрон: Московски нападачи су раније покушали нападе у Француској

  • Извор: Анадолија
  • 25.03.2024. 17:17

Група нападача која је прошле седмице у Москви убила најмање 137 људи, претходно је покушала нападе у Француској, рекао је француски предсједник Емануела Макрон у понедјељак.

"Ова група која је изгледа била укључена у овај напад имала је неколико покушаја на нашој територији посљедњих мјесеци", рекао је Емануел Макрон новинарима у Кајену, главном граду Француске Гвајане.

Он је додао да би било цинично и контрапродуктивно за Русију и безбједност њених грађана да овај контекст покушају окренути против Украјине.

Нова дојава о бомби у Москви

Нова дојава о бомби у Москви

Макрон је поновио солидарност Француске с руским народом и подсјетио да је француска влада, на основу вјеродостојних информација, одлучила подићи узбуну од тероризма на највиши ниво у недјељу, након састанка Савјета безбједности.

Француски премијер Габриел Атал објавио је да је ова земља подигла степен безбједности на највиши ниво с обзиром да је терористичка група ИСИС преузела одговорност за напад и пријетње које оптерећују Француску.

Супружници преживјели масакр у Москви и открили детаље

Супружници преживјели масакр у Москви и открили детаље

Најмање 137 људи је убијено, а више од 180 рањено након што су наоружани нападачи у петак отворили ватру када је рок бенд Пикник требао наступити у концертној дворани "Крокус Сити Хол" у московској регији.

Истражни комитет је саопштио да је привео 11 особа, укључујући четири починиоца, у пограничном региону Брјанск на путу за Украјину. Оптужени су за тероризам, а одређен им је истражни затвор до 22. маја.

Пратите нас и путем Вибера