Француски предсједник

Макрон се "покајао"

  • Извор: СРНА
  • 04.03.2024. 17:37

Француска не планира да шаље своје трупе у Украјину у блиској будућности, рекао је француски предсједник Емануел Макрон.

На питање да прокоментарише међународни одговор на његове изјаве током конференције о Украјини у Паризу прошле седмице, француски лидер је поновио да "ништа није искључено" када је ријеч о слању трупа.

Захарова послала поруку Макрону: Ниси свјестан шта говориш

Захарова послала поруку Макрону: Ниси свјестан шта говориш

"То не значи да планирамо да у блиској будућности распоредимо француске снаге у Украјину. То значи да отварамо дискусију и размишљамо о свему што се може учинити да подржи Украјину, прије свега, украјинску територију", рекао је Макрон чешком листу "Право".

Ле Пен: Макрон се игра ратног вође

Ле Пен: Макрон се игра ратног вође

Према ријечима француског предсједника, учесници састанка договорили су пет области сарадње - сајбер безбједност, заједничку производњу војне опреме за Украјину, безбједносну помоћ најугроженијим земљама у контексту сукоба у Украјини, подршку Украјини на граници са Бјелорусијом и сарадњу у активностима деминирања.

"Поред тога, увијек сам био јасан у вези са нашим црвеним линијама: ми се не боримо против руског народа и одбацујемо логику ескалације", нагласио је Макрон.

Шолц и Макрон не крију непријатељство

Шолц и Макрон не крију непријатељство

Он је рекао послије конференције о Украјини у Паризу 26. фебруара да су учесници разматрали слање копнених трупа у Украјину. Иако о овој теми није постигнут консензус, Макрон је оставио отворена врата за такав сценарио у будућности. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм