Милијардер

Маск изнио суморно предвиђање за 2024. годину

  • Извор: Агенције
  • 03.01.2024. 06:00

Извршни директор СпејсИкса Илон Маск предвидио је да ће 2024. бити "још луђа" од претходне четири године одговарајући кориснику који се питао може ли имати "нормалну годину“.

"Можемо ли имати нормалну 2024. годину? Зар то не заслужујемо након четири године лудила?", написао је корисник Волстрит Силвер у новогодишњој ноћи.

"2024. ће бити још луђа, моје предвиђање", одговорио је Маск у понедјељак.

Маск није предвидио никакве конкретне "луде“ догађаје који би се могли десити, али је у низу твитова који слиједе скренуо пажњу на темпо развоја вјештачке интелигенције, пораст смртности међу младима након масовне вакцинације против Ковида-19, рекордну илегалну имиграцију у САД и антибијелу реторику јужноафричке предсједничке наде Џулијуса Малеме.


Метеоролози све више спомињу поларни вортекс: Какве су шансе да нас закачи

Метеоролози све више спомињу поларни вортекс: Какве су шансе да нас закачи

Током 2023. Маск је више пута упозоравао да би сукоб између Русије и Украјине могао да прерасте у нуклеарни рат између Русије и САД.

Милијардер је Украјини пружао бесплатан приступ интернет сервису СпејсИкса Старлинку, али је одбио да омогући услугу у близини Крима из страха да ће Кијев користити Старлинк за навођење дронова до руских ратних бродова. То би његову компанију учинило "експлицитним саучесником у великом чину рата и ескалације сукоба“, објаснио је у септембру.

Стотине коментара испод Маскове објаве сугерисало је да ће велики дио овогодишње "лудости“ бити усредсређен на предсједничке изборе у САД 2024. Маск није подржао Бајдена у трци, а у новембру је чак рекао да "неће гласати за Бајдена“.


Кредита све више, а новац од путарина лежи на рачуну

Кредита све више, а новац од путарина лежи на рачуну

Маск, који је претходно изразио подршку гувернеру Флориде Рону Десантису и описао Вивека Рамасвамија као "кандидата који обећава“, додао је да се његово одбијање да подржи Бајдена неће аутоматски претворити у гласање за претпостављеног републиканског кандидата Доналда Трампа.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: