Rusi spriječili napad

Masovni napad na Krim

  • Извор: Б92
  • 04.08.2023. 07:25

Ukrajinske snage gađale su poluostrvo sa 13 dronova, ali je ruska vojska spriječila masovni napad, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Ruska vojska spriječila je pokušaj terorističkog napada na kritičnu infrastrukturu na poluostrvu Krim, saopštilo je Ministarstvo odbrane, koje tvrdi da je preko noći oboreno ili elektronski potisnuto više desetina dronova.

Sistemi protivvazdušne odbrane angažovali su i uništili deset bespilotnih letjelica tipa aviona, dok su "još tri drona potisnuta elektronskim ratovanjem", navodi se u kratkom saopštenju vojske u petak ujutro.

Napadi ne prestaju: Ukrajinski dron usmrtio djevojčicu na Krimu!

Napadi ne prestaju: Ukrajinski dron usmrtio djevojčicu na Krimu!

Neuspješan napad nije za posljedicu imao žrtve ili materijalnu štetu, navodi vojska.

U odvojenom napadu u petak, ukrajinske snage pokušale su da napadnu ruski crnomorski lučki grad Novorosijsk u Krasnodarskom kraju koristeći pomorske bespilotne letelice.

Posljednjih mjeseci Kijev je pojačao napade bespilotnim letelicama na poluostrvo Krim, uključujući Sevastopolj, koji služi kao ključna baza za Crnomonsku flotu Rusije.

Počela odmazda za Krimski most! Rusi uništili objekte u kojima se pripremao napad!

Počela odmazda za Krimski most! Rusi uništili objekte u kojima se pripremao napad!

Prošlog mjeseca Ministarstvo odbrane saopštilo je da je presrelo masovni napad dronom na kritičnu infrastrukturu na poluostrvu u kojem je učestvovalo skoro 30 bespilotnih letjelica.

Do toga je došlo i nakon napada ukrajinskog pomorskog drona na Krimski most, koji je oštetio jedan dio kolovoza i odnio živote bračnog ruskog para, a povrijedio njihovu ćerku tinejdžerku.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu je tvrdio da napadi Kijeva na civilnu infrastrukturu imaju za cilj da odvrate pažnju od njegove posrnule ofanzive, koja traje skoro dva mjeseca, ali nije uspjela da zadobije nikakvu osnovu.

Пратите нас и путем Вибера