"London je de fakto u ratu sa Rusijom"

Medvedev: Bilo koji britanski zvaničnik može se smatrati legitimnim vojnim ciljem

  • Извор: РТ Балкан
  • 31.05.2023. 09:18

Svaki zvaničnik Velike Britanije može se smatrati legitimnom metom, jer je ta zemlja de fakto u ratu sa Rusijom, izjavio je zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev, komentarišući riječi britanskog ministra spoljnih poslova Džejmsa Kleverlija da Ukrajina ima pravo da "koristi silu i van svojih granica".

"Glupi zvaničnici Velike Britanije, našeg vječitog neprijatelja, treba da zapamte da se u okviru opšteprihvaćenog međunarodnog prava koji reguliše moderno ratovanje, uključujući Hašku i Ženevsku konvenciju sa njihovim dodatnim protokolima, njihova država takođe može kvalifikovati kao učesnik u ratu", napisao je Medvedev na Tviteru.


Prema njegovim riječima, London zapravo vodi "neobjavljeni rat protiv Moskve", što znači da se svaka britanska ličnost može smatrati legitimnom vojnom metom.

"Velika Britanija danas nastupa kao saveznik Ukrajine, pružajući joj vojnu pomoć u vidu opreme i specijalista, odnosno de fakto vodi neobjavljeni rat protiv Rusije. U ovom slučaju, bilo koji njen zvaničnik, i vojni i civilni, doprinoseći ratu, može se smatrati legitimnim ruskim vojnim ciljem", naveo je.

Kadirov kreće u ofanzivu: Umorni smo od čekanja, satanisti će biti kažnjeni!

Kadirov kreće u ofanzivu: Umorni smo od čekanja, satanisti će biti kažnjeni!

Podsjetimo, prethodno je ministar spoljnih poslova Velike Britanije Džejms Kleverli prokomentarisao napad dronovima na Moskvu, rekavši da "Ukrajina ima pravo da se brani" i da u tom cilju "koristi silu i van svojih granica".

"Oni imaju zakonsko pravo da to rade unutar svojih granica, ali takođe imaju pravo da primene silu van svojih granica" kako bi stvorili probleme za Rusiju da svoje snage usmjeri na ukrajinsku teritoriju", rekao je britanski ministar za "Skaj njuz", prenosi ukrajinski Telegram kanal portala "Strana.ua".

Putin: Udar na Moskvu pokazatelj metoda Kijeva, Rusija će biti okrivljena

Putin: Udar na Moskvu pokazatelj metoda Kijeva, Rusija će biti okrivljena

Ranije je Kijev napao Moskvu dronovima, a meta su bili civilni objekti. Na sreću nema povrijeđenih ni stradalih. Iz Kremlja su poručili da narod ne treba da se brine, da je situacija stabilna, dok je predsjednik Rusije Vladimir Putin poručio da je cilj ovakvih napada bilo da se izazove strah među stanovništvom.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.