"Свијет иде у пропаст"

Медведев о Бајдену и Зеленском: "Матори глупан и кловн Франкенштајн"

  • Извор: РТ Балкан
  • 20.10.2023. 15:39

Свијет који предводе Сједињене Америчке Државе наставља да иде у "најдубљу пропаст", о чему свједоче посљедње одлуке на међународној сцени, навео је данас замјеник предсједника Савјета безбједности Русије Дмитриј Медведев на телеграму.

"Одлуке које се доносе јасно указују не само на неповратно ментално растројство људи који их доносе, већ и на ишчезавање трагова савјести", додао је.

Као примјере, Медведев наводи једну од посљедњих изјава америчког предсједника Џозефа Бајдена, затим одлуку Кијева да забрани Украјинску православну цркву, као и реакцију француског министра унутрашњих послова Жералда Дарманена на вијест да је један фудбалер изразио подршку Палестини. 

"Бајден је назвао 'разумном инвестицијом' новац који треба да буде потрошен на смрт других људи далеко од САД. Ријеч је о додатном оружју за Израел и Украјину у вриједности од десетина милијарди долара. Кијевски режим донио је одлуку да забрани УПЦ, одвајајући тако православни народ од колевке мајке цркве. Министар унутрашњих послова Француске без оклевања осудио је познатог фудбалера због објава којима је исказао подршку Палестини", указао је Медведев на Телеграму. 

Све ове вијести, иако потпуно различите, "говоре о убрзаном процесу труљења самог ткива западног друштва". 

"Немам ријечи", додао је Медведев, надовезујући се на посљедњи коментар Бајдена.

"Инвестиције у смрт непотребних људи - то је разумно и добро за њих. То је изван границе добра и зла. И ту се не ради само о деменцији маторог глупана, већ о читавој филозофији њиховог државног живота током вијекова".

Коментаришући тежњу Украјине да забрани канонску Украјинску православну цркву, Медведев истиче да је у питању "прљава политика добро помијешана са кокаином и сатанизмом".

"Јер, Зеленски није само неки изрод без рода и племена. Он није само неки бездушни роб, који је заборавио своју и туђу историју. Он је кловн Франкенштајн који се тресе од помаме за влашћу, створен ради забаве, који је спреман да им да, не само своје тијело за њихова тјелесна задовољства, већ је спреман и да уништи хришћанство на родној земљи".

"И, трећа ствар. Прелазак преко идеолошких граница које су у тренду на Западу већ директно подлеже кажњавању", наводи Медведев, коментаришући како се на Западу односе према онима који подржавају Палестинце.

"Дозвољено је да се искаже саучешће Израелцима, али не и Палестинцима. Њих не треба да нам буде жао. Они су тамо сви као терористи, и нека умиру и на хиљаде. Дјеца, жене, старци - они су просто материјал за трошење". 

"Резултат оваквих изјава је очигледан. Интифада (устанци Палестинаца против Израелаца) ће бити вјечна. Црква ће доживјети препород, али путем крви и страдања грађанског рата. А од бројања колико је оружја испоручено, пажња ће бити усмјерена на квалитет оружје (односно, које је оружје у питању). Од високоексплозивне фрагментиране, кумулативне, запаљиве детонирајуће муниције прећи ће се на нуклеарну муницију", закључује Медведев.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:15 Документарни програм

    ''Документарни програм

  • 13:10 Емисија: Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм

    'Филм