Grčki premijer

Micotakis: Uzrok nesreće - ljudski faktor

  • Извор: СРНА
  • 01.03.2023. 20:31

Grčki premijer Kirijakos Micotakis rekao je večeras da sve ukazuje da je ljudska greška uzrok željezničke nesreće u kojoj je poginulo više od 40 ljudi, ali da će biti formirana nezavisna komisija eksperata koja će sve da istraži.

- Upravo sam se vratio sa mjesta tragedije koja će zauvijek ostati u našem kolektivnom sjećanju. Desetine naših sugrađana Grka, većinom mladih ljudi, tamo su izgubili živote u strašnoj željezničkoj nesreći koja nije zabilježena u istoriji naše zemlje - rekao je Micotakis u obraćanju.

On je podsjetio da je ministar saobraćaja i infrastrukture Konstantinos Karamanlis, preuzimajući objektivnu političku odgovornost, odmah podnio ostavku.

- Isto su uradili i čelnici organizacije "Helenik rejlvejs". Njegov stav mu ide na čast, jer sve ukazuje na činjenicu da se tragedija, nažalost, prvenstveno svodi na tragičnu ljudsku grešku - rekao je grčki premijer.

On je zahvalio vatrogascima i spasiocima, radnicima Hitne pomoći, policiji, pripadnicima lokalne samouprave, ljekarima, medicinskim sestrama i tehničarima i psiholozima u bolnicama na zalaganju u ovim teškim okolnostima, piše list "Ekatimerini".

- Državni ministar Јorgos Gerapetrit će, do nacionalnih izbora, obavljati funkciju prelaznog ministra saobraćaja. Već sam ga zamolio da brzo formira nezavisnu komisiju eksperata koja će u potpunosti istražiti uzroke nesreće - rekao je grčki premijer.

On je dodao da će Gerapetrit ispitati i dugotrajna kašnjenja u implementaciji željezničkih projekata.

- Istovremeno, pravosuđe će raditi svoj posao i znaće se ko je odgovoran. Država će stati uz porodice nastradalih. Radićemo na tome da se ovo više nikad ne ponovi - rekao je grčki premijer.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.