Амерички тенк

Министарство одбране потврдило: Руси уништили још један "абрамс"

  • 11.03.2024. 14:56

Оружане снаге Русије уништиле су још један амерички тенк "абрамс" у правцу Авдејевке у зони Специјалне војне операције, потврдило је руско Министарство одбране.

Непријатељ је у том дијелу фронта у претходна 24 сата, поред америчког тенка, изгубио више од 430 војника, два борбена оклопна возила и 18 аутомобила, наводи се у саопштењу Министарства.


Јединице трупа Центар Оружаних снага Русије су активним дејствима побољшале положаје у правцу Авдејевке и нанеле пораз људству и техници 53. и 110. механизоване бригаде Оружаних снага Украјине, као и 103. бригаде техничке одбране код насеља Калиново, Мајорск и Розовка у ДНР.

Током контрабатеријске борбе погођени су вишецјевни бацач ракета "град", самоходна хаубица М109 "паладин" америчке производње, хаубица Д-20 и пет хаубица Д-30. Поред тога, уништена су два складишта муниције Оружаних снага Украјине, потврдили су у руском Министарству.

На купјанском правцу су јединице групе Запад у сарадњи са авијацијом и артиљеријом одбиле четири напада јуришних група 32. механизоване и 57. моторизоване пјешадијске бригаде Оружаних снага Украјине у близини Синковке у Харковској области.

У том дијелу фронта је непријатељски изгубио до 30 војника, два борбена возила пјешадије и два камионета, наводи се у саопштењу Министарства.

Током контрабатеријске борбе на купјаснком правцу је уништено борбено возило МЛРС "вампир" чешке производње, двије самоходне артиљеријске јединице "цезар" француске производње, самоходна артиљерија "гвоздика", хаубица Д-30 и топ М101 америчке производње, наводи се у саопштењу.

Руска ПВО је у протеклих 24 сата оборила десет пројектила "химарс" и 95 украјинских дронова, наводи се у саопштењу. За то вријеме, у зони СВО је уништено укупно 15.000 непријатељских дронова.

Оружане снаге Русије погодиле су два мјеста на ком су привремено били размјештени страни плаћеници у зони Специјалне војне операције.

Пратите нас и путем Вибера