NFL igrač pijan udario u njeno vozilo

Mlada Tina sahranjena u bijelom kovčegu

  • Извор: Телеграф
  • 11.11.2021. 22:13

Srpska državljanka Tina Tintor, koja je stradala u Las Vegasu, kada je poznati američki sportista pijan udario u njeno vozilo, sahranjena je danas.

Sahrana je održana u Srpskoj pravoslavnoj crkvi Svetog Simeona u blizini Flamingo Rouda u podne po lokalnom vremenu, nakon čega je uslijedila sahrana na groblju Palm Eastern.

Ona je na vječni počinak ispraćena u bijelom sanduku.

Osim Tinine porodice veliki broj prijatelja i poznanika došao je da isprati mladu Srpkinju.

Njeni prijatelji su u oproštajnom govoru na sahrani rekli da je Tina sanjala da postane kompjuterski programer.

Prijatelji su organizovali i memorijalnu šetnju u čast Tine na Gradskom trgu.

Ono što je mnoge začudilo je što se na sahrani pojavio i vlasnik Las Vegas Rejdersa Mark Dejvis.

Podsjetimo, Tina je poginula 2. novembra kada je Henri Rags, zvijezda američkog fudbala, svojom "korvetom", pri brzini većoj od 240 kilometara na čas, udario u Tininu "tojotu". Nedugo nakon sudara, Tinin automobil se zapalio, a ona je, uprkos tome što su očevici pokušali da pomognu, ostala zarobljena sa svojim psom u vozilu. Očevici tvrde da je bila živa dok je plamen gutao auto.

- Bio sam siguran da ćemo moći nešto da uradimo da joj pomognemo. Vatra nije gorjela tako jako tada. Vatra se rasplamsala nevjerovatnom brzinom. Jedna osoba je imala aparat za gašenje požara, ali nije bilo dovoljno. Sve se odigralo isuviše brzo - rekao je Toni Rodrigez među prvima se našao na mjestu stravične nesreće.

On je dodao da je Tina još uvijek bila živa kada je došao.

- Mogao sam da čujem kako diše. I dalje je imala sigurnosni pojas. Pokušao sam da ga isječem, uhvatim je za ramena i izvučem napolje, ali nikako mi nije uspijevalo da to uradim. Vazdušni jastuci su mi smetali, a vrata su bila zaglavljena - izjavio je Rodrigez.

Policija je ranije saopštila da je Rags viđen nekoliko sati prije nesreće kako uživa na žurci u Las Vegasu.

Pušten iz zatvora uz kauciju

Rags je i sam povrijeđen u nesreći, te se na sudu pojavio sa kragnom i u invalidskim kolicima. Odmah nakon što je platio kauciju od 150 hiljada dolara pušten je iz zatvora. Sudija je naložio da mu je zabranjena konzumacija alkohola i psihoaktivnih supstanci, kao i vožnja, a oduzet mu je i pasoš.

Tinin brat Đorđe (25) rekao je ranije za Daily Mail da je Tina kobne noći bila kod drugarice, koja živi u blizini njihove bake, a potom je sa psom prošetala u obližnjem parku. Bila je na putu ka kući kada se nesreća dogodila.

- Bile su zajedno negde do ponoći, a onda su prešle prekoputa. Ispratila je drugaricu i otišla do parka, a onda je krenula kući - ispričao je Đorđe.

Tintori su, podsjetimo, izbjegli sa naših prostora. Iz Srbije su u SAD stigli 2001. godine, kada je Tina imala samo tri godine. Tina je živjela sa bratom i majkom Biljanom (49) i bila je na korak od toga da dobije američko državljanstvo.

Тагови:
  • 12:15 Документарни програм: Инстаграм, живот под филтером

    ''Документарни програм: Инстаграм, живот под филтером

  • 13:10 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 Наша Српска (Р)

    ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.