Veliki broj planinara žuri ka vrhu

Muškarac poginuo fotografišući na Monet Everestu

  • 23.05.2019. 11:28

Jedan američki državljanin izgubio je život na Mont Everestu, saopštili su danas organizatori ekspedicije, u danu kada veliki broj planinara žuri da se popne na najveću svjetsku planinu.

Donald Lin Keš /55/, doživio je kolaps na visini od 8.848 metara, dok je snimao fotografije. 

"Dvojica Šerpa su mu pomogli da povrati svijest, ali on je preminuo nedaleko od lokacije Hilari step, dok su ga vraćali nazad", rekao je agenciji AFP jedan od organizatora iz agencije "Pajonir advenčer". 

Amerikanac je nastradao u vrijeme kada se više od 200 planinara kreće prema Mont Everestu sa obje strane vrha, pošto se vrijeme razvedrilo. 

Iz tog područja stižu izvještaji o gužvama u blizini vrha. 

Ovo je treći smrtni slučaj na Mont Everestu od početka planinarske sezone. Jedan Indijac nastradao je prošle sedmice, a za jednog Irca se pretpostavlja da je mrtav nakon što je skliznuo niz liticu nedaleko od vrha. 

Тагови:
  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.