Нарушен имиџ

Угрожен Монт Еверест

  • Извор: Агенције
  • 09.02.2024. 21:46

Власти у непалском региону, које надгледају Монт Еверест, доносе ново правило које обавезује планинаре да сами очисте свој измет и врате га у базни камп.

Мингма Шерпа, предсједник општине Пасанг Ламу, истиче да су примили притужбе због непријатног мириса због људског измета на стијенама, што нарушава имиџ регије.

Планинари који се упуштају у освајање Монт Евереста и околних планина мораће да купе вреће за измет у базном кампу, које ће бити провјерене при повратку.

Током сезоне планинарења, планинари користе посебне шаторе и бурад за прикупљање измета у базном кампу. Међутим, како се пењу ка врховима, гд‌је је мање снијега, обављање нужде на отвореном постаје изазов.

Због екстремних температура на Евересту, измет остављен на хладноћи се не разлаже у потпуности, представљајући еколошки проблем. Иако постоји све више кампања чишћења, укључујући људски измет, остаје велики изазов на Евересту и другим планинама у региону, преноси "аутсајдонлајн".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм