Radnici luke opisali tragediju

Muškarac sa trajekta gurnut u smrt, nije imao šanse da preživi

  • Извор: Блиц
  • 06.09.2023. 18:55

U luci Pirej u srijedu sa trajekta "Plavi horizont" Antonis Kariotis (36) pao u more, kada je gurnut u smrt. Plovilo je bilo vezano za privezište, sa otvorenom rampom, a radnici luke su opisali kako je izgledala tragedija.

Dva minuta na otvorenoj vodi, dok se čamac gasi i propeler peni, niko ne može da preživi. Bez obzira koliko ste dobar plivač, gotovi ste. Taj vrtlog je kao mašina za pranje veša – rekli su radnici luke u kojoj se desila tragedija, prenosi portal kathimerini.gr.

Lučki radnici koji su bili svedoci incidenta rekli su da nije bilo obalske straže u trenutku incidenta, kao i da je izvlačenje tijela obavljeno drugim čamcem. Prema drugim izvorima, na licu mjesta je bio oficir obalske straže, ali ne i ispred rampe.

Izvučen iz mora poslije 15 minuta

– Ljudi su vikali “Hej momci, ljudi!” Trajekt se nije zaustavio – kažu radnici koji su bili tamo.

Novi požar kod

Novi požar kod "Celexa": Veliki broj policajaca i vatrogasaca na licu mjesta

Muškarac je, prema svjedočenju očevidaca, bio već 15 minuta u moru, prije nego što je izvučen. Mogao se vidjeti samo mali dio njegovog tijela kako lebdi licem nadole. Prsluk za spasavanje bačen sa putničkog broda “Eliros”, koji je krenuo da plovi otprilike u isto vrijeme kada i “Plavi horizont”, bio je jedini pokušaj spasavanja nesrećnog muškarca.

Putnici su ukazali na lokaciju tijela pripadniku obalske straže i radniku koji je izvadio tijelo. Reanimacija koja je obavljena u čamcu nije bila dovoljna da se muškarac oživi.

Otkriće u stijeni zaprepastilo naučnike

Otkriće u stijeni zaprepastilo naučnike

Tužilaštvu je trebalo pedeset minuta da naredi da se brod vrati u luku, gdje je ostao privezan do srijede nešto prije 4 sata ujutro, a većina putnika je bila na njemu. Dva člana posade, jedan od njih kapetan, dovedena su brzo i diskretno kako bi se izbegle bilo kakve tenzije.

Namjeravao da posjeti sestre na Kritu

Kako se navodi, muškarac je živio u Agios Nikolaos Lasiti na Kritu i često je išao ka Pireju. Za sudbonosnu rutu, prema informacijama iz Centralne lučke uprave Pirej, kupio je kartu za trajekt, jer je namjeravao da posjeti svoje sestre na Kritu.

MUP Republike Srpske garantuje bezbjednost svim građanima

MUP Republike Srpske garantuje bezbjednost svim građanima

– Zbog mentalnog invaliditeta bio je u panici, plašio se da će propustiti brod – kaže osoba koja je govorila za portal. Lučki radnici opisali su Antonisa kao mršavog čovjeka kojeg su svakodnevno viđali u luci.

– Posljednji put sam razgovarao sa njim oko 21 čas. Rekao mi je da ovdje spava, na klupama – prisjeća se radnik u večernjoj smjeni.

Radnici i prolaznici razgovaraju dok čekaju najavu odlaska “Plavog horizonta” na Krit. Očekuje se novi kapiten. Vozač kamiona, koji još nije obaviješten o incidentu, pita zašto čamac ostaje vezan i iznenađen je odgovorom.

Uhapšena 4 policajca zbog napada na maloljetnika u Osmacima

Uhapšena 4 policajca zbog napada na maloljetnika u Osmacima

– I niko nije mogao da ga spase? – upitao je dok su mu ostali prisutni rekli da su svi samo otišli, prenosi grčki portal kathimerini.gr.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)