Portugalski tužioci proglasili

Muškarac zvanično osumnjičen za nestanak djevojčice Medlin Meken

  • 22.04.2022. 10:22

Portugalski tužioci proglasili su jedno lice zvanično osumnjičenim u vezi sa nestankom britanske djevojčice Medlin Meken.

Oni nisu naveli ime tog lica, ali su rekli da postupaju prema zahtjevu njemačkih vlasti.

Njemačka policija je 2020. godine saopštila da je u vezi sa ovim slučajem pokrenula istragu protiv Kristijana B.

On nije optužen i negira bilo kakvu umiješanost u nestanak djevojčice.

Medlin, koja je tada imala tri godine, nestala je tokom porodičnog odmora u mjestu Praja da Luz 2007. godine.

Ona nikada nije pronađena, a istražioci vjeruju da je oteta iz apartmana u kom je porodica boravila u odmaralištu Algarve, podsjeća Bi-Bi-Si.

Ovo je prvi put da su portugalski istražioci identifikovali zvanično osumnjičenog u slučaju nestanka od kada su roditelji djevojčice Kejt i Geri Meken i sami bili osumnjičeni prije 15 godina. Oni su kasnije oslobođeni svake sumnje.

Ove godine 3. maja će biti 15 godina od nestanka Medlin Meken i prema zakonima Portugalije nakon tog datuma više neće biti moguće proglasiti nekoga licem od interesa. Proglašavanje nekoga licem od interesa je neophodan korak za bilo kakav krivični postupak.

Njemačko tužilaštvo je 2020. godine identifikovalo 45-ogodišnjeg Kristijana B. kao sumnjičenog, ali on nije optužen. On poriče bilo kakvu umiješanost.

Kristijan B. trenutno služi zatvorsku kaznu zbog zloupotrebe droge u Njemačkoj, a dobio je i sedmogodišnju kaznu zbog silovanja 72-ogodišnje žene, navodi Bi-Bi-Si.



Тагови:
  • 21:10 Филм: Екипа (12+)

    '"Екипа" је прича са сјајним хумором која говори о љубави, крими-комедија за све генерације, али је уједно и први филм који приказује српски фудбал и ривалитет између два највећа клуба – Партизана и Црвене звезде.

  • 22:40 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:40 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)

  • 00:40 Ноћни програм

    Ноћни програм