Policija ignorisala njegovu dojavu?

Ključni svjedok u nestanku male Medlin otkrio užasne detalje: "Rekao je da nije vrištala"

  • Извор: Телеграф
  • 29.06.2023. 21:02

Čovjek koji je obavijestio vlasti da o Kristijanu Brukneru, glavnom osumnjičenom za nestanak Medlin Meken, tvrdi da je Brukner rekao da ona "nije vrištala" i da je policija u Londonu ignorisala njegovu dojavu.

Ključni svjedok Helge Bušing je objasnio kako je saznao za Bruknerovu sumnjivu prošlost otkrivajući mučne video snimke seksualnog zlostavljanja, i kako se činilo da je njegov bivši poznanik inkriminisao samog sebe za Medlinin nestanak.

Helge je rekao da je saznao za Bruknerovu pravu prirodu mnogo prije nestanka Meken nakon što je ukrao neke video kasete i pištolj iz njegove kuće zajedno sa saučesnikom. Sjećajući se trenutka kada je vidio snimke, na kojima se navodno prikazuje Brukner kako seksualno zlostavlja stariju Amerikanku i tinejdžerku u Portugalu, Helge je ispričao:

Završena potraga za Medlin Meken

Završena potraga za Medlin Meken

"Mogli ste da vidite kako je neko šibao ženu. Bila je vezana, ležala je na krevetu i imala skijaške naočare... mora da je imala 70 ili 80 godina. Vikao je: J****** kučko!... onda sam vidio da je to Brukner.

Helge je potom napustio Portugaliju, ali je za njemački Bild ispričao kako se sreo sa Bruknerom, koji je od tada osuđen za seksualne zločine, ponovo 2008. na muzičkom festivalu u Španiji, prenosi Dejli mejl.

"Pitao me je: 'Zar više ne ideš u Portugal i tamo posluješ?'“

"Rekao sam: Ne, otkako je djevojka tamo nestala, bilo je previše policijskih provjera za mene i to mi uopšte ne treba“.

Šokantno otkriće o djevojci koja je tvrdila da je Medlin Meken: Tvrdila i da je Igna Gehricke

Šokantno otkriće o djevojci koja je tvrdila da je Medlin Meken: Tvrdila i da je Igna Gehricke

"Pojavila se tema o Medlininom nestanku i ja sam rekao: 'U svakom slučaju, ne razumijem kako je mala mogla nestati bez traga'".

Kristijan je popio dva-tri piva i rekao: "Nije vrištala".

"Pomislio sam: On to zna. On ima neke veze s tim. Ali on je takođe pomislio da sam to razumio i onda je otišao. U 3 ili 4 sata ujutru napustio je prepun festival sa svojom mobilnom kućicom. Potražio sam ga sljedećeg jutra, ali su mu komšije rekli da je otišao", rekao je Helge.

On je dalje tvrdio da se obratio njemačkim vlastima nakon što je pronašao video kasete, ali da mu je policajac rekao da ih ostavi i da ćuti.

Ko je Medlin Meken: Nestala bez traga tokom porodičnog odmora

Ko je Medlin Meken: Nestala bez traga tokom porodičnog odmora

"Razgovarao sam sa policajcem kojeg poznajem u Njemačkoj. Rekao je: 'Helge, skloni ruke od toga'. Isto mi je rekao i jedan advokat. Nisam bio siguran šta bi moglo da mi se desi – inkriminisao bih sebe!"

Dodao je da je pokušao da obavijesti policiju u Londonu o Brikneru 2008. putem namijenske telefonske linije za vijesti o Medlin Meken, ali da mu nikada nije uzvraćeno.

"Zvao sam policiju još 2008. na telefonsku liniju za informacije o Medlin. Rekao sam da poznajem nekoga ko bi mogao imati neke veze s tim i dao im ime. Ali tamo se ništa nije dogodilo. Ništa! Nikad me nisu pozvali. 2017. sam odslužio zatvorsku kaznu u Grčkoj. Kada sam čuo za 10-ogodišnjicu nestanka, sjetio sam se. Očigledno poziv uopšte nije pomogao. Pa sam ponovo kontaktirao policiju. Onda su me poslušali".

Medlin je sa porodicom boravila u stanu za odmor u Praia da Luz u Portugaliji kada je nestala u maju 2007. Slučaj već 16 godina ostaje misterija, jer tijelo nikada nije pronađeno.

Prošlog mjeseca istražitelji su pročešljali rezervoar u Algarveu u potrazi za video kasetama, pištoljem i dokazima koje su bacili Helge i njegov saučesnik Manfred Seiferth nakon što su ukrali materijal iz Bruknerove kuće.

Površina od oko 160 kvadratnih stopa bila je sravnjena i očišćena od trave i žbunja sa nekoliko rupa ukopanih u zemlju do dubine od oko dva metra. Smatra se da su uklonjenu zemlju odnijeli njemački zvaničnici radi detaljnije analize u laboratoriji u Vizbadenu u kojoj su smještene istražne snage te zemlje.

Nijemci Sajfert i Bušing živjeli su na Algarveu u isto vrijeme kada i Brukner i njih dvojica su bili umiješani u sitne krađe sa njim prije nego što su se posvađali.

Rečeno je da snimci na video kameri prikazuju kako Brukner muči i siluje jednu Amerikanku, sa snimkom djevojčice od oko 15 godina koja je takođe bila podvrgnuta istom strašnom iskušenju.

Godine 2019. njemački sud je Bruknera osudio za silovanje starije Amerikanke u njenom domu u Praia da Luz blizu mjesta gdje je nestala Medlin, i dobio je sedmogodišnju kaznu.

Muškarac zvanično osumnjičen za nestanak djevojčice Medlin Meken

Muškarac zvanično osumnjičen za nestanak djevojčice Medlin Meken

On poriče bilo kakvu umiješanost sa nestankom britanske djevojčice.

Medlen je sa porodicom boravila u stanu za odmor u Praia da Luz u Portugalu kada je nestala u maju 2007. Bio je to pretposljednji dan odmora kada je Medlen nestala. Poslije cjelodnevnih aktivnosti, Kejt i Džeri Meken su svoje troje djece stavili u krevet oko 19 časova. Medlen je zaspala u ružičastoj pidžami, a roditelji su se opustili uz flašu vina. Oko 20:30 Mekenovi su se pridružili svojim prijateljima na večeri u obližnjem Tapas baru.

Džeri je provjerio Medlen i njenu braću i sestre u 21:00 i nije našao ništa sumnjivo. Kada je Kejt Meken otišla da provjeri djecu u 22 sata, otkrila je da je Medlin nestala. Otprilike u isto vrijeme, viđen je muškarac kako nosi dijete koje odgovara Madleninom opisu.

Пратите нас и путем Вибера