Srušio se u srijedu

Nađen drugi dio Prigožinovog aviona

  • Извор: Индекс
  • 25.08.2023. 17:42

Danas je pronađen drugi dio aviona osnivača Vagnera Jevgenija Prigožina, koji se srušio u srijedu poslijepodne.

Lokacija na kojoj je nađen drugi dio aviona mogla bi biti vrlo važna za istragu uzroka pada aviona u kojem je, tvrdi zvanična Moskva, poginuo i sam Prigožin, čovjek koji je poveo neuspjelu pobunu protiv ruskog ministarstva odbrane.

Ruski mediji su objavili i snimak drugog dijela Prigožinovog aviona, koji se sastoji od krila i stajnog trapa na kojima nema tragova djelovanja protivzračne odbrane. No posebno je zanimljivo da je drugi dio aviona pronađen oko tri kilometra od mjesta pada većeg dijela odnosno trupa aviona.

Prigožina bili

Prigožina bili "sahranili" 2019. godine, pojavio se živ nakon 5 dana

Udaljenost dva veća dijela aviona na tlu znači da je moguće da se avion raspao u dva dijela relativno visoko u vazduhu, što bi mogla biti posljedica eksplozije u vazduhu. Treba podsjetiti i da su očevici pada naveli kako su prije pada začuli eksploziju.

Očevici: Čuli smo eksploziju prije pada

Mještani regije Tver su juče potvrdili rekli da su čuli prasak, a zatim vidjeli kako avion strmoglavo pada prema tlu. Jedan mještanin, Vitalij Stepenok (72), rekao je: "Čuo sam eksploziju ili prasak. Obično, ako dođe do eksplozije na tlu, čuje se odjek, ali bio je samo prasak i pogledao sam prema gore i vidio bijeli dim."

"Jedno krilo je odletjelo u jednom smjeru, a trup aviona je krenuo prema dolje", rekao je pokazujući rukama kako je avion krenuo prema tlu, pa je dodao: "A zatim je klizio na jednom krilu. Nije se strmoglavio, klizio je."

Lavrov: U toku je istraga nesreće sa Prigožinom

Lavrov: U toku je istraga nesreće sa Prigožinom

Stepenok je rekao da je skočio na bicikl i uputio se prema mjestu nesreće: "Sve je gorjelo. Ljudi su hodali okolo. Izvukli su nekoga, njegove ostatke... Nisam mogao razaznati. Samo sam vidio broj na avionu, koji sam im rekao, i to je bilo to."


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм:Поново код куће (16+)

    '' Филм:Поново код куће (16+)