Peru

Najmanje 17 poginulih u sukobima sa policijom

  • Извор: СРНА
  • 10.01.2023. 07:51

Najmanje 17 ljudi poginulo je u sukobima sa policijom na jugu Perua, saopštila je državna kancelarija za ljudska prava.

Ovo je bio najsmrtonosniji dan do sada u protestima sa zahtjevom da budu održani prijevremeni izbori i da iz zatvora bude pušten bivši predsjednik Pedro Kastiljo.

Sukobi su se desili u mjestu Huliaka, nedaleko od obale ostrva Titikaka, na jugu zemlje. Povrijeđeno je 68 osoba, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja, a prenosi državna televizija.

Među poginulima su najmanje dva tinejdžera. Neka od tijela imaju rane od metaka, izjavio je direktor lokalne regionalne službe Ismael Korneho.

Ovim je broj žrtava u antivladinim protestima porastao na 39 od kada su demonstracije pokrenute početkom decembra, nakon smjenjivanja i hapšenja Kastilja, koji je prethodno pokušao da nelegalno raspusti Kongres.

Kastiljo je trenutno u pritvoru, gdje čeka suđenje prema optužnici za pobunu, koju on odbacuje.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм