Više od 2.000 povrijeđenih

Najmanje 810 žrtava zemljotresa u Siriji

  • Извор: Анадолија
  • 06.02.2023. 15:31

Najmanje 810 osoba je poginulo, a više od 2.315 je povrijeđeno u Siriji nakon niza snažnih zemljotresa u jugoistočnoj Turskoj koji su u ponedjeljak rano potresli širi region, podaci su prikupljeni od Ministarstva zdravlja sirijskog režima i Sirijske civilne odbrane.

Državna novinska agencija SANA objavila je, pozivajući se na Ministarstvo zdravlja, da je najmanje 430 osoba poginulo, a da je 1.315 osoba povrijeđeno, dok je Sirijska civilna odbrana saopštila da je 380 osoba poginulo, a više od 1.000 povrijeđeno.

Zemljotres se posebno osjetio u gradovima Idlib, Aleppo, Hama, Latakija i Raqqa u kojima su srušene brojne zgrade.

Sirijska civilna odbrana saopštila je da će broj poginulih vjerovatno biti veći jer su stotine porodica zarobljene pod ruševinama zgrada.

Prema informacijama koje je Anadolija prikupila iz nekoliko lokalnih izvora, uključujući Sirijsku mrežu za ljudska prava i bolnice, u različitim područjima na sjeveru Sirije najmanje 58 ljudi je poginulo, a stotine su povrijeđene.

Zemljotres jačine 7,7 stepeni po Rihteru pogodio je jutros jug Turske. Sa epicentrom u gradu Kahramanmarasu, zemljotres se osjetio u deset turskih gradova. Novi zemljotres jačine 7,6 stepeni po Rihteru u 13.24 sati pogodio je distrikt Elbistan, prema podacima Uprave za vanredne situacije Turske (AFAD) dogodilo se 105 naknadnih potresa. 

Povezana vijest:

Broj mrtvih u zemljotresima porastao na 1.900, hiljade povrijeđenih

Sirijac u suzama nosi mrtvu bebu nakon razornog zemljotresa

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.