Несвакидашњи случај

Пијан наручио ноја: Заплијењене егзотичне животиње пронађене у подруму куће

  • Извор: Агенције
  • 28.01.2024. 00:15

Власти Њујорка су заплијениле око стотину животиња из куће на Лонг Ајленду, међу којима је био велики број егзотичних врста - укључујући огромног афричког пужа, корњачу сулкату и јужноамеричког ноја.

Животиње, од којих су неке угрожене врсте, откриле су државне и локалне власти у подруму и дворишној шупи куће у предграђу Норт Белмор, око 24 километра источно од Њујорка.

Из полиције су навели да не могу да именују власника животиња, који живи у кући са родитељима, јер је истрага у току.

У саопштењу се наводи да је истрага отворена након што је мушкарац почео да се појављује са животињама на догађајима као што су рођенданске представе и улични сајмови.

Власник менажерије је оптужен за 30 прекршаја везаних за илегално посједовање животиња, према добротворној организацији за заступање животиња "Humane Long Island ".

- Имао је много животиња којима није мјесто у предграђу, тачка. Поготово не у нечијој шупи или подруму - рекао је Џон Ди Леонардо, предсједник и извршни директор организације, која је преузела старатељство над неколико десетина животиња, укључујући петомјесечну женку јужноамеричког ноја по имену Еди пронађену у препуном подруму, преноси Асошиејтед прес.      

Ди Леонардо је рекао да му је човјек рекао да је наручио јаје ноја преко интернета док је био пијан.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: