Tri stranke

Nastavljeni razgovori o formiranju koalicije u Njemačkoj

  • Извор: СРНА
  • 11.10.2021. 12:11

Razgovori tri stranke koje se nadaju da će formirati novu njemačku vladu nastavljaju se danas u Berlinu, dvije sedmice nakon što je Socijaldemokratska partija (SPD) na parlamentarnim izborima porazila Hrišćansko-demokratsu uniju (CDU), kancelara Angele Merkel.

Predstavnici SPD-a, Zeleni i Slobodne demokrate (FPD) nastaviće razgovore o oblastima u kojima su saglasni i mogućim sporovima.

Cilj je formiranje takozvane semafor koalicije, nazvane tako zbog boja koje koriste tri stranke, na čelu sa Olafom Šolcom iz SPD-a kao kancelarom.

Lider poslaničke grupe FDP-a Marko Buhman rekao je njemačkom magazinu "Špigl" da su "crvene linije" povećanje poreza i ublažavanje budžetskih regulativa.

On je, ipak, izrazio optimizam za mogućnost ulaska u koalicju sa SPD-om i Zelenim.

"Do sada je sve bilo ozbiljno i profesionalno. Očigledno je da je svim učesnicima pregovora jasno da je u pitanju budućnost zemlje", naglasio je Buhman.

Sastanci na raznim stranačkim nivoima zakazani su za veći dio ove sedmice i očekuje se da će trajati nekoliko narednih nedjelja uz nadanja da će vlada biti formirana prije Božića.


Тагови:
  • 07:00 Свет пољопривреде (Р)

    Пољопривредна емисија дугогодишње традиције доноси провјерене информације знања и искуства која интересују сваког пољопривредника.

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:30 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина