Хтјела паре

Непокретног милијардера његоватељица оставила да умре у мукама

  • Извор: Курир
  • 27.02.2024. 09:29

Дугогодишња његоватељица пустила је болесног америчког милијардера да жив труне како би се наводно дочепала насљедства од два милиона долара!

Дјеца покојног могула некретнина са Менхетна оптужила су његову дугогодишњу неговатељицу Наталију Вострикову да је тешко болесног Алана Голдмана одвела у Русију на наводно лечење и да му је тамо скидала новац са картице.

Алан Х. Голдман преминуо је 15. јануара 2022. године док породица у тужби тврди да је Вострикова претходно присвојила више од осам милиона долара његовог новца.

- Голдман је био у тешком стању кад је преминуо у 78. години од отказа више органа после вишегодишње борбе са Паркинсоновом болешћу - наводи се у тужби коју је поднео његов најстарији син Стивен Гурни-Голдман који је извршилац Алановог тестамента.

Могул је имао иметак вредан најмање милијарду долара и то захваљујући свом оцу Солу Голдману који је имао у власништву и чувену Крајслер зграду. Алан је водио породични посао док га је здравље служило.

- Голдман је био у доброј форми у мају 2020. године док је био у инвалидским колицима - наводи се у извјештају обдукције укљученом у текућу правну борбу против његоватељице.

Вострикова је иначе радила за Голдмана од раних деведесетих и то најприје као дадиља његове дјеце, затим као кућна помоћница, а на крају је постала и његоватељица свог шефа са пуним радним временом док се милијардер борио са прогресивним нервним поремећајем који изазива дрхтање и мишиће укоченост.

Меси је за руку држао клинца који је чак три пута богатији од њега, ево о коме је ријеч

Меси је за руку држао клинца који је чак три пута богатији од њега, ево о коме је ријеч

- Љубоморно је манипулисала и строго контролисала приступ господину Голдману прије 2018. године кад је подијелио имовину и оставио јој великодушан поклон - наводи се у тужби.

Вострикова је наводно наводно одбила да дозволи било коме другом да буде сам са Голдманом након што је сазнала за огромну исплату.

- Ускратила му је лијекове и почела да пориче да има Паркинсонову болест. На крају је побјегла са њим у Русију у јулу 2021. године гдје је резервисала собу у луксузном хотелу Балчуг Кемпински са пет звездица - рекла су његова дјеца.

Доктор одговорио: Једете сланину и кајмак, па се питате како имате проблем?!

Доктор одговорио: Једете сланину и кајмак, па се питате како имате проблем?!

Тврдила је да Голдман добија медицинску негу у Русији коју не може да добије другде у свијету, али уместо тога Вострикова је наводно "окрутно оставила" свог дугогодишњег послодавца у хотелу гдје собе коштају око 230 долара дневно док је трошила "десетине хиљада долара" са његове картице и хвалила се квалитетом свог живота.

Више од пет мјесеци га наводно није адекватно хранила и купала.

Спријечен терористички хемијски напад у Запорожју

Спријечен терористички хемијски напад у Запорожју

- Није помјерала његово укочено тело приковано за кревет што је довело до масивних рана које су се инфицирале и на најмање једном месту биле толико екстремне да му је кост била изложена - наводи се у судским списима.

Голдман је у том периоду изгубио више од 20 килограма и једва је могао да говори кад је једно од његове деце успело да га добије на телефон.

- Хитно си ми потребан - изговорио је Голдман пре него што је Вострикова наводно спустила слушалицу.

Настао карамбол у Елити: Бебица жестоко кажњен - прекршио главно правило!

Настао карамбол у Елити: Бебица жестоко кажњен - прекршио главно правило!

Дјеца милијардера су јој потом рекла да се договарају за визе да дођу по свог оца док их је Вострикова према наводима из тужбе исмијавала и говорила да су "себични".

Вострикова је у јануару 2022. године коначно позвала доктора да прегледа Голдмана. Љекар је тражио да буде хоспитализован у московској болници, међутим, његоватељица наводно није хтјела да плати смјештај.

- Умјесто тога послала је тешко болесног човека самог на вожњу дугу 650 километара у болницу у Санкт Петербургу гдје је преминуо дан по доласку - наводи породица у судским документима.

Голдманова дјеца су потом открила да је Вострикова, која је зарађивала 120.000 долара годишње, извлачила додатан новац укључујући 1,8 милиона долара за кућу са пет спаваћих соба и четири купатила у луксузном Бејвилу.

Неједнакост дјеце у вртићима под лупом

Неједнакост дјеце у вртићима под лупом

Вострикова је негирала оптужбе у сопственим судским документима и оптужила Голдманову дјецу за клевету.

- Пуно је лажи - рекла је Вострикова за Њујорк пост и навела да је била у емотивној вези са милијардером.

Голдманова бивша супруга Сузан такође тврди да су Алан и Вострикова били у романтичној вези од 2007. године и да га је његоватељица одвела у Русију на терапију матичним ћелијама, али Голдманова ћерка је то негирала.

- Мој отац није вјеровао да је Наташи стало до њега. Мој отац је рекао медицинској сестри да се Наташа претвара да јој је стало до њега, али да је претварање било боље него ништа - навела је Стефани Голдман у правним документима.

Чланови НАТО савеза разматрају слање војске у Украјину, огласила се Словачка

Чланови НАТО савеза разматрају слање војске у Украјину, огласила се Словачка

Такође је навела и да не верује да је имао когнитивну способност да доноси већину одлука, укључујући финансијске, а још мање когнитивну или физичку способност да овласти и потпише чекове које је наводно издао неговатељици.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)