Njemačka

Nevakcinisanima zabranili i eutanaziju

  • Извор: Јутарњи.хр
  • 01.12.2021. 14:52

U Njemačkoj je eutanazija zabranjena nevakcinisanima bez kovid potvrde.

Eutanazija i pripremno ispitivanje klijenata koji dobrovoljno žele umrijeti zahtijevaju ljudsku blizinu, objašnjavaju u klinici.

Njemačko udruženje za eutanaziju objavilo je da se klijenti moraju vakcinisati protiv korona virusa prije nego se podvrgnu potpomognutom samoubistvu.

Udruženje je najavilo da će se budući klijenti morati pridržavati 2G pravila u zemlji, gdje klinika može zabraniti ulazak u prostorije onima koji, između ostalog, nisu vakcinisani.

U klinici kažu da eutanazija i pripremni pregledi zahtijevaju 'ljudsku blizinu', što znači da se prema njemačkom zakonu svi koji su uključeni u proces moraju pridržavati pravila 2G, prenosi "Daily mail".

"Eutanazija i pripremno ispitivanje naših članova koji dobrovoljno žele umrijeti uz svoju odgovornost, zahtijevaju ljudsku blizinu", stoji u saopštenju udruženja.

"Ljudska blizina je, međutim, 'plodno tlo' za prenos korona virusa. Od danas se u našem udruženju primjenjuje 2G pravilo, dopunjeno mjerama vezanim uz situaciju, poput brzih testova prije susreta u zatvorenim prostorijama", navodi se.

Takođe objašnjavaju da se odluka temelji na "teškom zadatku balansiranja zaštite naših članova, zaposlenika i ljekara s praktičnom organizacijom našeg svakodnevnog života u udruženju".

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм