Кријумчарење људи

Њемачка уводи граничне пунктове према три земље

  • Извор: СРНА
  • 17.10.2023. 17:58

Њемачка планира да уведе стационарне контроле на границама са Пољском, Швајцарском и Чешком, као и да прошири граничне контроле са Аустријом, које су уведене још 2015. године, саопштила је њемачка влада.

- Савезна полиција сада има на располагању низ мјера како би могла да реагује на тренутну ситуацију - рекла је министарка унутрашњих послова Ненси Фезер.

Министарка је оправдала увођење стационарних контрола на границама са Пољском, Чешком и Швајцарском због великог броја илегалних улазака у Њемачку ове године.

Истовремено, затражено је шестомјесечно продужење граничних контрола према Аустрији, које су уведене у јесен 2015. године.

Хрват нестао у Украјини, мајци рекао да иде у Њемачку да ради

Хрват нестао у Украјини, мајци рекао да иде у Њемачку да ради

- Наш циљ је да спријечимо кријумчарење људи и да се боримо против нерегуларних миграција - рекла је Фезер.

Од јануара до краја септембра око 100.000 људи је илегално прешло њемачку границу. Истовремено, број поднесених захтјева за азил приближио се рекордном нивоу од врхунца мигрантске кризе 2015. године, што је повећало притисак на савезну владу, а посебно на министарку унутрашњих послова.

Мобилне контроле већ су могуће на шенгенским границама према Пољској, Чешкој и Швајцарској, које се могу вршити до 50 километара на територији Њемачке.

Јевреји у Њемачкој поново страхују

Јевреји у Њемачкој поново страхују

Министар унутрашњих послова Баварске Јоахим Херман затражио је од министарке да повећа број граничних полицајаца.

- Надам се да увођењем контрола министарка не само да шаље сигнал, већ да ће послати и много више полицајаца на границу - рекао је Херман.

Савезна држава Баварска граничи се са Швајцарском, Аустријом и Чешком.

Посљедњих мјесеци повећан је број илегалних улазака у Њемачку, посебно источним путем који води преко Пољске и Чешке. Дио избјеглица Бјелорусија и Русија намјерно пребацују преко граница са циљем дестабилизације Европске уније.

Црне прогнозе за Њемачку: Тоне дубље

Црне прогнозе за Њемачку: Тоне дубље

Већина илегалних имиграната наводи Њемачку као своју крајњу дестинацију. У петак је у Берлину постигнут начелни договор између владе, опозиције и савезних држава о мјерама које би допринијеле смањењу броја избјеглица.

Опозиција и неке савезне покрајине сматрају да би смањење социјалних давања смањило и мотивацију оних који свјесно бирају Њемачку као крајњи циљ.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда. Прича прати стјуарте, стјуардесе, механичаре и пилота имагинарне авиокомпаније.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?