Su-30

Novi incident iznad Crnog mora: Ruski lovci presreli američki patrolni avion

  • Извор: Телеграф
  • 07.07.2021. 13:27

Ruski lovci Su-30 presreli su američki pomorski patrolni avion Boing P-8 Posejdon u utorak uveče iznad Crnog mora, potvrdio je danas ruski Nacionalni kontrolni centar za odbranu.

- Radarske stanice otkrile su vazdušnu metu koja se približavala ruskoj državnoj granici, a lovci Su-30 mornaričke avijacije i vazdušno-odbrambene snage za brzo reagovanje Crnomorske flote brzo su identifikovale cilj - naveo je Nacionalni kontrolni centar za odbranu, prenosi TASS.

Prema saopštenju vojske, posade ruskih lovaca identifikovale su vazdušnu metu kao letjelicu Boing P-8 Posejdon i presrele je iznad Crnog mora, a avionu koji je u sastavu SAD snaga, nije bilo dozvoljeno da povrijedi rusku državnu granicu.

Boing P-8 Posejdon je višenamjenski mornarički patrolni avion velikog dometa namijenjen za protivbrodsku i protivpodmorničku borbu, uništavanje ciljeva na zemlji i u priobalju kao i za elektronsko izviđanje i ratovanje, naoružan sa raketama Harpun, operativan je u nekim zemljama NATO, uključujući SAD.

Pomorske vježbe "Sea Breeze 2021" (Morski povetarac 2021) u Crnom moru, koje su započele krajem prošlog mjeseca, trajaće do 10. jula i na njima učestvuje oko 5.000 vojnika i 30 brodova iz tridesetak država, među kojima više članica NATO.

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:45 Серија: Ко те шиша (12+)

    Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.