Uhapšen u zamku

Objavljen snimak mladića koji je htio da ubije britansku kraljicu: ovo je osveta

  • Извор: Телеграф
  • 27.12.2021. 11:42

Britanska policija istražuje snimak, koji je navodno povezan sa tinejdžerom uhapšenim u zamku Vindzor na Božić, dok je kod sebe imao samostrel.

U snimku, koji je objavio britanski "Sun", vidi se muškarac sa maskom kako drži samostrel i govori da će "pokušati da ubije Elizabetu, kraljicu kraljevske porodice" u misiji "osvete".

Maskirani muškarac takođe podsjeća na Masakr u Amricaru 1919. godine, kada su britanske trupe otvorile vatru na veliku masu nenaoružanih Indijaca u Amricaru u indijskoj državi Pendžab, prenosi "Telegraf.rs".

Policija je potvrdila da procjenjuje sadržaj snimka nakon hapšenja muškarca, ali nije komentarisala ko se pojavljuje u snimku niti je identifikovala tinejdžera koji je uhapšen u Vindzoru.

Bakingemska palata je odbila da komentariše snimak za "Sky News".

Sun" prenosi da je muškarac iz snimka Džasvant Sing Čajl i da je video objavio na Snepčetu u subotu u 8:06 sati, na Božić, 24 minuta prije nego što je policija uhapsila muškarca u dvorcu Vindzor.

"Žao mi je. Žao mi je zbog onoga što sam učinio i što ću učiniti. Pokušaću da ubijem Elizabetu, kraljicu kraljevske porodice. Ovo je osveta za one koji su poginuli u masakru u 1919. To je takođe osveta za one koji su ubijeni, poniženi i diskriminisani zbog svoje rase. Ja sam indijski Siki, Siti. Moje ime je bilo Džasvant Sing Čajl, sada je moje ime Dart Džons", govori maskirani muškarac u snimku.

Siti može biti referenca na vodeće zlikovce u Ratovima zvijezda, dok se Dart Džons može odnositi na Džejmsa Erla Džonsa koji je dao glas Dartu Vejderu. Uramljena slika lika iz Ratova zvijezda Darta Malgusa bila je vidljiva u pozadini klipa.

Masakr u Amricaru dogodio se 1919, kada su britanske snage u Indiji ubile 379 demonstranata i ranile 1.200 ljudi.

Šta se dogodilo u Vindzoru?

Policija je oko 8:30 sati u subotu uhapsila 19-godišnjeg mladića iz Sautemptona zbog provale unutar zaštićene lokacije na imanju zamka Vindzor i posjedovanja ofanzivnog oružja.

Od tada je zadržan u pritvoru prema Zakonu o mentalnom zdravlju i ostaje pod brigom medicinskih stručnjaka.

Prema riječima portparola Skotland Jarda, bezbjednosni procesi su pokrenuti u trenucima kada je čovjek ušao na teren i nije ušao ni u jednu zgradu.

On je kod sebe imao samostrel.

Mediji prenose da je kraljica, koja je rešila da Božić provede u zamku Vindzor, u to vrijeme doručkovala i bila je obaviještena o provali.


Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.