Интернатионал СОС

Објављена листа најопаснијих земаља свијета за посјету у 2024.

  • Извор: Индекс
  • 27.04.2024. 10:15

Јужни Судан, Либија и Авганистан су најопасније земље на свијету за посјетити 2024. године, показали су резултати истраживања компаније Интернатионал СОС.

Они су објавили интерактивну карту која показује гдје ће се путници највјероватније суочити са безбједносним претњама на темељу ризика од политичког насиља, друштвених немира, насилних и ситних злочина и, ове године, утицаја климатских промјена.

Међу најсигурнијим мјестима за посјету су Гренланд, Финска, Норвешка, Исланд и Луксембург, а Интернатионал СОС каже да су сигурносне пријетње тамо безначајне. Насупрот томе, Либија, Јужни Судан, Сирија, Украјина и Ирак су међу најопаснијим за посјету, и наведене земље су рангиране као земље са екстремним сигурносним ризиком.

Оборено 66 украјинских дронова, Руси напали рафинерије

Оборено 66 украјинских дронова, Руси напали рафинерије

У државама Средње и Јужне Америке, Венецуели, Хондурасу и Хаитију, сигурносни ризик за путнике сматра се високим након сталног пораста криминала и немира.

Насупрот томе, Норвешка, Финска и Исланд означене су као земље са ниским ризиком од здравствених проблема и сигурносних проблема, што значи да су најсигурније - уз Швајцарску и Гренланд.

Кад је ријеч о здрављу, земље са највећим ризиком од оболијевања од медицинских проблема или болести укључују афричке државе Нигерију, Судан, Либију, Средњоафричку Републику, Сомалију и Сиеру Леоне. Јемен је такође означен као земља високог ризика, као и Ирак, Сирија и Сјеверна Кореја.

Овако изгледа истина:

Овако изгледа истина: "Нуди ми Клинтон да уђу четници у Сребреницу и изврше покољ 5.000 муслимана"

Мјеста са ниским ризиком од болести су већина оних у Европи, Канади, САД-у, Новом Зеланду, Аустралији, Јужној Африци и Чилеу.

Ове године је први пут укључена категорија која се фокусирала на утицај климатских промјена на земље широм свијета. У Великој Британији, Француској, Њемачкој, Шпанији и Италији ризик од климатских промјена сматра се ниским, али у земљама као што су Нигерија, Демократска Република Конго и Сирија ризик је врло висок.

Док је ризик који представљају климатске промјене низак за већину европских земаља, Интернатионал СОС указао је на то како је љетни топлински талас изазвао пустош на континенту. Температуре су данима стално биле изнад 40 степени, а туристи су у Риму падали у несвијест због врућине.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.