Бивши предсједник

Одбачене три тачке оптужнице против Трампа

  • 13.03.2024. 23:01

Судија у поступку против Доналда Трампа и других оптужених за подривање избора 2020. године у америчкој савезној држави Џорџији одбацио је дијелове оптужнице против бившег америчког предсједника.

Судија је одбацио шест од укупно 41 тачке оптужнице против Трампа и осталих оптужених лица, те дозволио да се цјелокупни случај настави.

Судија округа Фултон Скот Мекафи одлучио је да наводи државних тужилаца да су Трамп и његови сарадници покушали да натјерају званичнике Џорџије да прекрше своје заклетве нису довољно детаљни да би подржали тих шест тачака, наводи се у судском поднеску.

Судија се није бавио са осталих 35 тачака оптужнице, укључујући десет против Трампа. Централна оптужба за рекетирање против Трампа и осталих 14 оптужених лица остаје на снази.

Трамп и његови сарадници изјаснили су се да нису криви према оптужбама да су формирали злочиначку завјеру да би поништили Трампов пораз од Џозефа Бајдена у Џорџији на предсједничким изборима 2020. године.

Мекафи је рекао да би тужиоци могли да поднесу нову, детаљнију оптужницу у вези са одбаченим тачкама.

Случај Џорџије један је од четири кривична гоњења са којима се Трамп суочава.

Он је суочен са федералним оптужбама за покушај поништавања свог изборног пораза, а требало би да му се суди у Њујорку касније овог мјесеца према оптужбама за тајне исплате новца једној порно звијезди.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.