САД

Одрубио главу оцу, убиство објавио на Јутјубу!

  • Извор: Танјуг
  • 31.01.2024. 22:48

Џастин Мон из Пенсилваније ухапшен је након што је убио и обезглавио свог оца Мајкла Мона, а затим поставио на Јутјуб видео снимак на којем држи очеву главу у рукама изговарајући десничарске теорије завјере.

Мон (32) је приведен око 160 километара од мјеста злочина због сумње да је извршио убиство првог степена, злостављање леша и посједовање оружја за извршење кривичног дјела са умишљајем, наводи се у судском спису објављеном данас.

У видео снимку на Јутјубу, који је назван „Монова милиција – позив на оружје за америчке патриоте“, Мон носи рукавице и држи очеву главу у пластичној кеси. Касније се глава може видјети у лонцу за кување, преноси НБЦ њуз. Мон је рекао да је његов отац био савезни службеник 20 година и назвао га издајником, позивајући на смрт свих савезних званичника и нападајући администрацију предсједника Џозефа Бајдена, ЛГБТзаједницу и антифа активисте.

Кћерка Саше Кулишића гледала привођење осумњичених за његово убиство

Кћерка Саше Кулишића гледала привођење осумњичених за његово убиство

Јутјуб је уклонио видео, који траје више од 14 минута, неколико сати након што је постављен. Мон је поднио најмање три тужбе против савезних агенција, укључујући америчку владу, тврдећи да су га натјерале да узме студентске кредите између 2010. и дипломирања на Државном универзитету Пенсилваније 2014. године, наводи се у оптужном приједлогу.

Платио је таксу од 2.000 долара и, након што су његови захтјеви одбачени, тражио је да се судија изузме из случаја због "личне пристрасности и "супротстављених личних финансијских интереса".

Мон је такође тужио свог бившег послодавца, осигуравајућу компанију Прогрессиве, 2020. године за незаконити отказ и сексуалну дискриминацију мушкараца. Мон је ангажован као представник службе за кориснике у октобру 2016. године, а отпуштен је у августу 2017. након што је ногом отворио врата објекта, наводи се у судском спису.

Овај моћник стоји иза водитељке РТС-а

Овај моћник стоји иза водитељке РТС-а

Супруга Мајкла Мона, Дениз, пронашла је тело свог мужа и позвала полицију око 19 часова у уторак. Полицајци су затекли обезглављену жртву у купатилу у приземљу, а у кади су пронађени мачета и велики кухињски нож. Главу Мајкла Мона нашли су у пластичној кеси у лонцу за кување у спаваћој соби поред купатила, наводи се у полицијској пријави.

Полиција је у Форт Индијантаун Гепу око 21.25 привела Мона "без инцидената", а како се наводи у пријави, осумњичени је поседовао ватрено оружје. Мон је био веома активан на друштвеним мрежама, где је промовисао своју музику и књиге, а његова нон-фицтион књига објављена преко Амазона 2017. године, под називом „Водич за преживљавање вође револуције“, садржи транскрипт писма тадашњем председнику Доналду Трампу у којем се упозорава на „мирну револуцију коју ће повести ако позитивна промена ускоро не стигне у Америку и свијет“.

"Након 11 година Србин на челу Оружаних снага, Кнежевић најбољи избор"


Пратите нас и путем Вибера