Саопштење

Огласило се Министарство спољних послова Русије након обарања авиона

  • Извор: АТВ
  • 24.01.2024. 17:11

Министарство спољних послова Русије огласио се након пада руског авиона у којем су се налазили украјински војници који је требало да буду размијењени.

Авион Иљушин-76 срушио се у јужној Белгородској области која се граничи са Украјином а страдало је 65 припадника украјинских оружаних снага, шест чланова посаде и три руска официра а из Министарства спољних послова наводе да је то још један злочин који је починила криминална клика украјинског предсједника Володимира Зеленског, која је одмах након пада авиона, "на мизантропски начин, прогласила 'побједу', тврдећи да је то дјело 'храбрих украјинских оружаних снага'". 

"Међутим, чим се сазнало да се у авиону налазило украјинско војно особље које је било на путу до мјеста размјене, реторика на Банковој се промијенила. Тамо су почели негирати своју умијешаност у катастрофу“, нагласили су у саопштењу.

"Иљушин" оборен ракетама испаљеним из Харкова

У саопштењу се наглашава да су у Кијеву били и те како свјесни предстојеће размјене. 

"Знали су како и којим путем ће бити испоручени ратни заробљеници. Напад на авион био је смишљена и свјесна акција. Терористички напад јасно показује неспособност кијевског режима да преговара“, наглашено је у саопштењу.

Како су додали из Министарства унутрашњих послова Русије, ово није први пут да се хунта Зеленског брутално обрачунала са својим војним особљем које је заробљено. 

"Дана 29. јула 2022. бандерини сљедбеници су хладнокрвно извели ракетни напад на колонију у Јеленовки (Доњецка народна република), гдје су се у то вријеме налазили затвореници 'Азова'. Тада је погинуло више од 50 људи, а више од 70 је повријеђено“, нагласили су из Министарства спољних послова Русије.

Володин: Украјинци пуцали на своје, то је нацистички режим којег храни запад

Володин: Украјинци пуцали на своје, то је нацистички режим којег храни запад

Из Министарства су ошто осудили "терористички акт кијевског режима у Белгородској области".

"Све особе укључене у то, укључујући организаторе и извршиоце из редова украјинских војних и цивилних званичника, биће идентификоване и претрпеће неизбјежну, заслужену казну у складу са руским законодавством. Оно што се догодило још једном показује злочиначку природу неонацистичке диктатуре у Кијеву. Његове вође су равнодушне према људском животу. Они сматрају људе као 'потрошни материјал' и убијају их по налогу западних господара и оружјем које је испоручио Запад. Апсолутно је очигледно да злочиначки режим Зеленског, који његују Сједињене Америчке Државе и њихови НАТО сателити, представља стварну и значајну пријетњу не само Русији, већ и самој Украјини, њеним обичним грађанима и цијелом свијету. Док је у агонији, способан је за најмонструозније злочине“, наводе из Министарства и додају:

"Сматрамо да међународне структуре, националне владе и свјетска заједница треба да осуде овај терористички напад и друге злочине режима у Кијеву. Њихово ћутање ће значити подршку његовом варварству и терористичким навикама“.

Пао руски авион са украјинским заробљеницима, 65 погинулих

Пао руски авион са украјинским заробљеницима, 65 погинулих


Пратите нас и путем Вибера

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Документарни програм

    ''Документарни програм

  • 13:10 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.