Министарство одбране САД

Огласио се Пентагон о наводној смјени Залужног

  • 29.01.2024. 21:15

Министарство одбране САД нема коментар на извјештаје о наводном повлачењу главнокомандујућег украјинске војске Валерија Залужног и сматра да то питање треба поставити украјинском Министарству одбране, рекао је портпарол Пентагона вечерас за "Спутњик".

"Упућујем вас на владу Украјине за коментар", навео је портпарол у саопштењу.

Раније данас, украјински посланик Алексиј Гончаренко рекао је, позивајући се на изворе, да је Залужном наводно речено да поднесе оставку, али још нема званичног декрета о томе.

Украјински медији пишу: Залужни је

Украјински медији пишу: Залужни је "бивши", министарство негира

"Два извора су ми то рекла да је Залужном речено да се повуче, али још нема декрета у том смислу. Њему је понуђено мјесто амбасадора у једној од европских земаља, али он је то одбио", рекао је Гончаренко на "Телеграму".

Министарство одбране Украјине одбацило је те извештаје као неистините.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм