Отказао предсједничке изборе

Порука из ДНР-а: Залужни би могао да предводи војни удар за свргавање Зеленског

  • 07.04.2024. 12:30

Савјетник шефа Доњецке Народне републике Јан Гагин изјавио да се не може искључити војни удар у Украјини како би се свргнуо предсједник Владимир Зеленски, који је отказао предсједничке изборе и да би пуч могао да предводи бивши главнокомандујући Оружаних снага Украјине Валериј Залужни.

"Ако говоримо о легитимитету самог Зеленског, онда сумњам у његов првобитни легитимитет као предсједника, јер је дошао на власт помоћу војне хунте, која је преузела власт у Украјини још 2014. Дакле, он је други нелегитимни предсједник послије Петра Порошенка", објаснио је Гагин.

Према његовим ријечима, истовремено је важно да Запад одржи "слику о бар некаквој демократији у Украјини", стога, послије отказивања предсједничких избора у тој земљи, није искључен војни удар.

Израел се повукао - остала само једна бригада!

Израел се повукао - остала само једна бригада!

"Сасвим је могуће да ће Зеленски бити смијењен војним ударом. Има довољно претендената за његово мјесто у земљи, а иза сваког од њих стоје страни обавјештајци из НАТО земаља. У сваком случају, један од њих може бити коришћен као друга фигура на шаховској табли. Па, у почетку су звали Залужног, прије свега, зато што је он имао и има одређени ауторитет и међу цивилима и војском", прецизирао је Гагин.

Предсједнички избори у Украјини требало је да се одрже 31. марта 2024. године, а инаугурација новоизабраног шефа државе у мају. Међутим, избори су отказани, наводно, због ванредног стања и опште мобилизације.

Амерички командир ликвидиран из снајпера у Русији

Амерички командир ликвидиран из снајпера у Русији

Зеленски је навео да "тренутно није право вријеме за изборе" и позвао да се оконча то питање, преноси РТ Балкан.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм